Flink wat drones buitgemaakt bij ramkraak op modelbouwwinkel

Bij een ramkraak op Toemen Modelsport in Oisterwijk is voor tienduizenden euro’s aan drones buitgemaakt. Eigenaar Jasper Toemen werd midden in de nacht gewekt en was nog getuige van de diefstal, maar kon na een ferme woordenwisseling niet voorkomen dat de daders er met hun auto vandoor gingen. Van het incident zijn beelden gemaakt.

Oog in oog met de daders

Het incident vond in de vroege uurtjes van de donderdagochtend plaats. Om kwart voor vier reden twee mannen met een auto in op de pui van de winkel aan de Dorpsstraat in het Brabantse Oisterwijk. Winkeleigenaar Jasper Toemen was op het moment van de kraak aanwezig in het pand, maar had aanvankelijk niets in de gaten: pas toen een huurster hem belde kreeg hij in de gaten wat er loos was, meldt Brabants Dagblad.

Eenmaal beneden kwam Toemen in zijn onderbroek oog in oog te staan met de daders. Er werden wat bedreigingen geuit, waardoor hij toch maar besloot om even een stap terug te doen. Op het moment dat de daders er in hun auto vandoor gingen, kon hij de bestuurder door het portier heen toch nog een paar schoppen in het gezicht verkopen.

Van het voorval zijn door een overbuurman videobeelden gemaakt, die te zien zijn op videouploadsite Dumpert. Donderdagavond besteedde Hart van Nederland aandacht aan de brutale diefstal. Daarin vertelt Toemen dat de daders precies wisten waar ze op uit waren: drones.

20.000 euro aan drones

Volgens Toemen is er voor zo’n 20.000 euro aan drones gestolen, met name de pas geïntroduceerde Mavic Air 2. Ondanks het voorval is de winkel donderdag gewoon open gegaan. “Door corona zijn mensen zich gaan vervelen, dus de hobbymarkt zit in de lift. We draaien deze weken driedubbele omzetten. De positiviteit overheerst”, aldus Toemen.

De kans bestaat dat de drones de komende tijd op Marktplaats of via andere tweedehands verkoopsites te koop worden aangeboden. Zie je een advertentie voor een hagelnieuwe Mavic Air 2 drone, wees dan extra alert. 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Flink wat drones buitgemaakt bij ramkraak op modelbouwwinkel

 • 13 juni 2020 om 22:50
  Permalink

  Diefstal is nooit goed echter Toemen is ook niet altijd klant vriendelijk geweest.

  Beantwoorden
 • 16 juni 2020 om 09:44
  Permalink

  Keur diefstal ook nooit goed, maar hoe ik ben behandelt bij hun voelde als diefstal uit mijn portemonnee

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier