Kijken: IDEA, een korte dronefilm over hoe ideeën tot wasdom komen

Een idee heeft soms een lange weg te gaan voordat deze wordt omgezet in een concrete actie. Dat gegeven is het uitgangspunt voor de korte dronefilm IDEA, naar een idee van filmmaker Olli Huttunen. Het resultaat is een visueel kunstwerkje, dat al door diverse filmfestivals is genomineerd als potentiële kanshebber.

Abstracte schoonheid

De beschrijving van de video roept wellicht de nodige vraagtekens op. Maar zoals wel vaker geldt, je moet het zien om het te begrijpen.

“Hoe worden de ideeën geboren? Welke wegen moeten ze afleggen totdat ze tot wasdom komen? Ideeën ontstaan overal om ons heen, maar zien we ze wel? Hoewel we constant op zoek zijn, zullen het idee en de zoeker elkaar ooit ontmoeten? Deze korte animatiefilm werpt een neerwaartse blik op deze paradox. Het is een verzameling luchtopnamen, gecombineerd met natuurkundige simulaties.”

Eén ding moeten we Huttunen nageven: creatief is hij wel. Want hoe abstract zijn idee ook klinkt, de video is van een eenvoudige schoonheid.

Totstandkoming

De luchtopnamen werden gemaakt met een DJI Mavic Air en Mavic Pro. De animaties werden toegevoerd in Adobe After Effects CC met de Physics Now! V2 plug-in. De soundtrack heet ‘Seine River’, afkomstig van Loya (artlist.io). De video werd gemonteerd in Final Cut Pro X.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier