Achtergrond

Forum DronePilots.nl is vernieuwd en passeert 3.000 leden-grens

Het openbare forum voor dronevliegers uit Nederland en België DronePilots.nl heeft een technische upgrade gekregen waardoor de site een stuk sneller is geworden en nieuwe features biedt. Ondertussen telt het forum meer dan drieduizend leden. Dagelijks wordt het forum door honderden gebruikers bezocht, en dat aantal groeit gestaag. Van het forum is ook een app beschikbaar.

Upgrade

DronePilots.nl werd opgericht in september 2016, met als doel om beginnende en gevorderde dronevliegers een plek te bieden om vragen te stellen, ideeën uit te wisselen en kennis te delen. In tegenstelling tot gebruikersgroepen op Facebook is het forum openbaar en kan iedereen meelezen, ook zonder gebruikersaccount.

Begin 2019 passeerde het forum de grens van 2.000 leden. Inmiddels staat de teller op ruim 3.000 leden, die alles bij elkaar ruim 26.000 berichten plaatsten over uiteenlopende onderwerpen, variërend van regelgeving tot camerasettings en aankoopadvies. Veel leden bezoeken het forum via de browser, maar er is ook een actieve groep gebruikers van de DronePilots.nl app, die beschikbaar is voor Android en iOS.

Maar ook een forum vraagt om onderhoud. De software waarop het forum draait begon te verouderen, met slechtere prestaties tot gevolg. Daarom heeft het forum afgelopen week een grote technische upgrade gekregen. Deze verliep mede dankzij support van softwarebedrijf Aeret vlekkeloos, zonder verlies van data en met geringe downtime.

Klaar voor verdere groei

“DronePilots.nl is klaar voor verdere groei. De aanwas van nieuwe leden is vrij constant en je ziet dat het forum steeds meer bezoekers trekt vanuit zoekmachines. De introductie van de Europese droneregelgeving zal ongetwijfeld weer een boost geven aan het forum. Dronevliegers kunnen niet bij de overheid terecht met hun vragen, dus het forum voorziet in een duidelijke behoefte”, stelt oprichter Wiebe de Jager.

Nog geen lid van de DronePilots community? Meld je nu aan! We zijn ook nog op zoek naar een moderator

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier