Boek ‘Drone Professional 1’ geeft inkijkje in werkveld dronepiloten (+winactie)

Het beroep van professioneel dronepiloot bestaat nog niet zo heel erg lang, maar ontwikkelt zich in stormachtig tempo. Overal ter wereld worden inmiddels drones ingezet om hoogspanningslijnen te inspecteren, terreinen te bewaken, stropers op te sporen en medische hulpgoederen af te leveren. Het boek Drone Professional 1 geeft een inkijkje in het werkveld van dronepiloten in uiteenlopende sectoren.

Reactie op negativiteit

Het idee om een boek samen te stellen over het professioneel vliegen met drones ontstond nadat dronepiloten tijdens een hoorzitting in het Britse parlement ‘onwetend, onverantwoordelijk en crimineel’ werden genoemd door de toenmalige directeur van de National Air Traffic Services (NATS). Hij deed die uitspraak naar aanleiding van een reeks meldingen van drones nabij vliegvelden.

Die opmerking schoot Louise Jupp – zelf professioneel dronepiloot – in het verkeerde keelgat. Als reactie op alle negativiteit die rondom de opkomst van de drone hangt besloot ze om een boek samen te stellen waarin professionele dronepiloten aan het woord komen, om zodoende een positief licht op de sector te werpen en een vergelijking te maken met de begindagen van de bemande luchtvaart, ook met de nodige groeistuipen.

Dat heeft geresulteerd in het boek Drone Professional 1, waarin zestien dronepiloten van over de hele wereld iets vertellen over hun werkzaamheden en de zeer verschillende toepassingen van drones die daarbij komen kijken.

Grote diversiteit

Van het inspecteren van hoogspanningslijnen tot het overvliegen van medische hulpgoederen en het bouwen van drones waarmee stropers opgespoord kunnen worden: al snel wordt duidelijk hoe divers het beroep van dronepiloot is. Daarnaast bevat het boek een aantal algemene observaties over de ontwikkeling van de dronesector, onder andere van Jasper Schmeits, in het dagelijks leven werkzaam als innovatiemanager en specialist op het gebied van datacollectie.

Drone Professional 1 laat goed zien hoe divers de dronesector is. Daarmee is het boek vooral interessant voor (aankomende) dronepiloten die een idee willen krijgen van de breedte van het werkveld. De diversiteit aan onderwerpen is ook meteen de achilleshiel van het boek: als lezer krijg je slechts een zeer beknopte introductie in de verschillende toepassingen. Wie zich wil verdiepen in een specifieke toepassing kan beter omzien naar een gerichte vakpublicatie.

Het boek telt 170 pagina’s en is geschreven in het Engels. Het boek kost $6,99 en kan besteld worden via amazon.com. Van het boek is ook een digitale editie beschikbaar. Mogelijk wordt het boek opgevolgd door gelijknamige nieuwe delen in de serie, vandaar de ‘1’ in de titel.

Winactie

Van Jasper Schmeits mogen we een exemplaar van het boek Drone Professional 1 weggeven. Wil jij kans maken op de paperback uitvoering van het boek? Laat dan uiterlijk maandag 22 juni een reactie achter in de comments onder dit artikel. We verloten een exemplaar van het boek onder de belangstellenden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

26 gedachten over “Boek ‘Drone Professional 1’ geeft inkijkje in werkveld dronepiloten (+winactie)

 • 16 juni 2020 om 09:31
  Permalink

  Ik zou graag het boek winnen, aangezien ik later ook in de dronesector wil gaan werken en door dit boek een mooi overzicht kan krijgen welke richtingen er allemaal zijn.

  Beantwoorden
  • 20 juni 2020 om 08:38
   Permalink

   Nog steeds opzoek naar een baan in de drone sector, vlieg En bouw al heel wat jaren maar werk is niet te vinden in de buurt.
   Ben nu bezig in privé om nieuwe drones te ontwikkelen om daar misschien me bedrijf van te maken. Met een doel payload en vlieg duur.
   Woon ook zelf in de buurt van het kooi in den helder wat ook een test locatie is voor drones.
   Gunstiger kan voor mij niet.
   Enkel licentie om te mogen vliegen wel maar ja dat wordt aardig wat sparen.
   Dit boek ben ik zeker nieuwsgierig naar en mocht ik heb niet winnen dan ga ik opzoek om hem te kopen.
   De informatie die in dit boek staat zal ik goed kunnen gebruiken om zelf te gaan beginnen met een eigen bedrijf.

   Beantwoorden
 • 16 juni 2020 om 09:37
  Permalink

  Bedankt voor het artikel. Ik ben benieuwd naar het boek 😉.

  Beantwoorden
   • 17 juni 2020 om 09:57
    Permalink

    Heb al je boeken al gelezen, is altijd leerzaam en nuttig. Deze zou ik ook graag in handen krijgen omdat bij mij drones pure passie zijn. Ik geniet van het fotograferen en filmen, het pure vliegen en de vrijheid. Prachtige hobby en hopelijk ook ooit een mooie job of bijverdienste. Bedankt nogmaals voor altijd de mooie artikels en re views. Groetjes Don uit België. Dronefanaat van het 1e uur en vd eerste met een klasse2 in België.

    Beantwoorden
   • 19 juni 2020 om 15:06
    Permalink

    Nuttige info waarmee het drone vliegen voor de “gewone” man een extra dimensie krijgt!

    Beantwoorden
 • 16 juni 2020 om 09:51
  Permalink

  Klinkt als een must read voor een beginnend piloot als ik.
  Ik doe dan ook graag mee met deze winactie.

  Beantwoorden
 • 16 juni 2020 om 11:33
  Permalink

  Lijkt mij een interessant boek. Ik zou het met veel plezier willen lezen.

  Beantwoorden
 • 16 juni 2020 om 14:33
  Permalink

  Interessant. Ik zou het graag willen lezen vanuit professioneel standpunt.
  Ik ben met name interesse in de invalshoek vanuit innovatie en data. Naar mijn mening zijn drones de oplossing in de toekomst.
  Dan zou het dus jammer In als de wet- en regelgeving dat onmogelijk maakt.

  Beantwoorden
  • 17 juni 2020 om 10:38
   Permalink

   Al vele jaren ben ik werkzaam in de sector geo-informatie. Nu wil ik dit in mijn nieuwe baan graag combineren met drones. In deze oriëntatiefase is dit boek zeer welkom! Ik zou het boek daarom heel graag winnen.

   Beantwoorden
 • 16 juni 2020 om 18:09
  Permalink

  Leuk. Ik ben juist geïnteresseerd in het spectrum van toepassingen. Mooi voor voorlichting in het onderwijs misschien. En de branche is nog groeiende. Dus ja, ik doe mee aan de winactie en laat me verrassen.

  Beantwoorden
 • 16 juni 2020 om 18:17
  Permalink

  Lijkt mij reuze interessant om te lezen,benieuwd naar het boek

  Beantwoorden
 • 16 juni 2020 om 19:18
  Permalink

  Hier zeer veel interesse in het boek, uiteraard om zelf te lezen maar misschien ook om thuis “rond te laten slingeren” en mijn vrouw te laten inzien dat de toepassingen van drones zéér breed zijn 😉

  Beantwoorden
 • 17 juni 2020 om 10:57
  Permalink

  Interessant onderwerp. Ik ben heel benieuwd naar het boek.

  Beantwoorden
 • 17 juni 2020 om 19:47
  Permalink

  Ook ik doe graag mee met de loting.

  Ligt het in de verwachting dat het boek ook via een Nederlands kanaal besteld kan worden?

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 17:21
  Permalink

  Hoi , ik ben in opleiding dus meer informatie over drones is voor mij een must. Het is een passie geworden en ook de bedoeling om daar men hoofdberoep van te maken.

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 22:16
  Permalink

  Ik ben zeer geinteresseerd en leergierig naar alles rondom drones. Dit boek zou erg welkom zijn 🙂

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 22:39
  Permalink

  Ik ben vrachtwagen chauffeur en heb lichamelijke klachten waardoor ik van beroep moet veranderen. Het besturen van een drone kan vanuit een bureaustoel. En dan zie je ook genoeg van de wereld. Het lijkt mij een mooi beroep om de arbeidsverplichting mee te voltooien. Daarom ook interesse om de professionele kant van het vliegen bestuderen.

  Beantwoorden
 • 22 juni 2020 om 07:05
  Permalink

  Lijkt mij een zeer leerzaam boek. Het boek winnen zou leuk zijn!

  Beantwoorden
 • 22 juni 2020 om 08:31
  Permalink

  Lijkt me een top boek, zeker interesse om het te winnen

  Beantwoorden
 • 22 juni 2020 om 11:56
  Permalink

  Wauw, dit lijkt mij een mooi cadeautje voor mijn vader! Doe graag mee

  Beantwoorden
 • Avatar foto
  23 juni 2020 om 09:14
  Permalink

  Wow, wat een hoop reacties! Daarom hebben Jasper (1 van de auteurs die een bijdrage aan het boek hebben geleverd) en ik besloten om niet 1, maar 3 boeken weg te geven.

  De drie gelukkigen zijn, op basis van een loting:

  – Koen
  – Tom
  – Koos

  Ik neem via de mail contact op met de winnaars.

  Beantwoorden
 • 23 juni 2020 om 09:59
  Permalink

  ik ben aangenaam verrast en bijzonder vereerd met het toekennen van deze prijs.
  Koen

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier