Video

Kijken: FPV drone vliegt over lavastromen

Eén ding weet je zeker als je met je drone over een actieve vulkaan vliegt: mocht je drone per ongeluk de grond raken, kun je ‘m niet even te voet ophalen. Je moet dus beschikken over stalen zenuwen en de nodige skills om met een racedrone over een lavaveld te vliegen. Die combinatie is precies waar het team van Black Wings Movies over beschikt.

Reunion Island

De opnamen werd in februari van dit jaar gemaakt op Reunion Island, bij de schildvulkaan Piton de la Fournaise om precies te zijn. Er werd gevlogen met racedrones op basis van een 5” frame. Voor de besturing werd gebruik gemaakt van TBS Crossfire zenders en ontvangers, de beeldoverdracht ging via DJI’s digital FPV systeem.

Volgens de makers zijn de drones er ongeschonden vanaf gekomen. Wel smolt één van de gebruikte ND filters tijdens de opnamen. Niet voor niets kreeg de video de titel ‘Pushing the limits’ mee…

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier