#advProWinactie

Zet jij beroepsmatig drones in? Doe mee aan dit onderzoek en maak kans op een waardebon van €50!

Er is eigenlijk maar weinig bekend over de professionele dronesector in Europa. Daardoor baseren beleidsmakers, fabrikanten, potentiële klanten of investeerders en media zich vaak op aannames, in plaats van op gegevens uit de praktijk. Om daar verandering in te brengen, worden professionele drone-operators uit heel Europa gevraagd om deel te nemen aan een onderzoek. Dronewatch verloot drie waardebonnen van € 50,- onder deelnemers uit Nederland!

Betere harmonisatie

Het onderzoek maakt deel uit van het AW-Drones project. Het doel van dit programma is om te komen tot een betere harmonisatie in de dronesector. Denk aan technische standaarden waaraan drones moeten voldoen en de ontwikkeling van uniforme procedures. In het project wordt kennis en ervaring opgedaan, die vervolgens gedeeld wordt met onder andere de Europese Commissie en het Europese luchtvaartagentschap EASA.

Het gevaar van fragmentatie is dat de dronesector belemmerd wordt in haar verdere ontwikkeling. Daarom is het zaak dat er een beter begrip komt van de sector, anders blijft men langs elkaar heen praten. Zeker met de inwerkingtreding van de Europese regelgeving is het van belang dat er snel meer afstemming komt op een aantal terreinen. En daarvoor is terugkoppeling van mensen uit het veld nodig.

Het onderzoek

Waarvoor zet men op dit moment drones in? En hoe wil men in de nabije toekomst drones gaan gebruiken? Is er behoefte om te kunnen vliegen boven stedelijk gebied of buiten het zicht van de piloot? In welke marktsegmenten wil men actief worden, zodra er meer mogelijkheden komen om drones professioneel in te zetten? Deze en andere vragen komen aan bod in de enquête UAS Operations, die in het kader van AW-Drones wordt uitgevoerd.

De initiatiefnemers en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vinden het van groot belang dat de Nederlandse dronesector goed wordt gehoord in het onderzoek. Daarom worden lezers van Dronewatch die beroepsmatig vliegen met drones nadrukkelijk verzocht om deel te nemen aan het onderzoek. De enquête is opgedeeld in 7 onderdelen en is opgesteld in het Engels.

Deelnemen

Het is mogelijk om tot en met vrijdag 26 juni deel te nemen aan het onderzoek. Onder de Nederlandse participanten worden drie bol.com cadeaubonnen van € 50,- verloot. In verband met de persoonsbescherming worden deze na afloop niet via Dronewatch, maar via de organisator van het onderzoek (Blyenburgh & Co) uitgereikt.

Onderstaande button leidt je naar het onderzoek. Op de eerste pagina van de enquête staat nog wat aanvullende uitleg. Druk onderin op de rode knop ‘Next’ om door te gaan naar de vragenlijst.

Start de enquête

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier