Pro

Shell zet nieuwe DJI M300 in voor inspecties van raffinaderijen

Energiebedrijf Shell zet als één van de eerste bedrijven ter wereld de nieuwe Matrice 300 RTK van DJI in ten behoeve van industriële inspecties. Volgens de multinational zorgt het nieuwe systeem voor tijdswinst en meer veiligheid op de werkvloer. Leden van het droneteam op de locatie Shell Deer Park in de Amerikaanse staat Texas zijn enthousiast over de mogelijkheden van de drone en de H20T payload.

Slimmer en veiliger

De M300 RTK en de nieuwe Zenmuse H20T met geïntegreerde zoom+warmtebeeldcamera werden vorige maand gepresenteerd door DJI. Shell is één van de eerste bedrijven die het systeem heeft omarmd. De piloten roemen de mogelijkheid om de afstand tot objecten te monitoren en de zoomfunctie van de H20T en de mogelijkheid om de beelden in 4K resolutie op te nemen.

De voornaamste reden om drones in te zetten betreft de veiligheid van werknemers. Inspecteurs hoeven immers niet meer in installaties te klimmen om waarnemingen te doen. Bovendien vergt het systeem weinig instructie en opleiding. “Het is ongelooflijk hoe snel de technologie volwassen is geworden”, aldus een betrokken veiligheidsmanager.

DJI maakte onderstaande video over de inzet van drones door Shell.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier