Kijken: Alone, een apocalyptische dronefilm met Nevada als decor

Hoe voelt het om helemaal aan jezelf overgeleverd te zijn in een verlaten woestijn? Wat zouden je laatste woorden zijn, wetende dat je het waarschijnlijk niet gaat overleven? Filmmaker Colin Dougan nam deze filosofische bespiegeling als uitgangspunt voor zijn apocalyptische dronefilm Alone, die onder andere met de Mavic 2 werd opgenomen.

Promo voor Osmo

De video werd geproduceerd in opdracht van DJI. Decor voor de korte film is de Amerikaanse staat Nevada, bekend om zijn ruige woestijngebieden. Dougan kreeg creatief gezien de vrije hand om het verhaal dat hij voor ogen had in beeld te brengen, zo lang hij maar promotie maakte voor de Osmo Pocket en Osmo Action camera’s.

De opnamen werden gemaakt met de DJI Mavic 2 Pro. Voor de grondopnamen gebruikte Dougan een Blackmagic Design Pocket Cinema Camera (BMPCC) 6K, gestabiliseerd met behulp van de Ronin S. De video werd gemonteerd in Adobe Premiere Pro CC 2020, de special effects werden toegevoegd met behulp van Adobe After Effects CC 2020.

Timeline

Nieuwsgierig naar wat er bij komt kijken qua montage? DJI deelde via Twitter een interessante blik achter de schermen, in de vorm van de project timeline van de video in Adobe Premiere. Zoals je ziet komt er heel wat kijken bij de montage!

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!