ProProductnieuws

Parrot lanceert Anafi USA: 32x zoom en FLIR warmtebeeldcamera, slechts 500 gram

De Franse dronemaker Parrot heeft dinsdag de Anafi USA geïntroduceerd. Het systeem is met name gericht op first responders en zakelijke gebruikers. De drone biedt een 32x optische zoomcamera in combinatie met een warmtebeeldcamera. Desondanks weegt de drone slechts 500 gram. Parrot benadrukt de focus op informatieveiligheid. De drone is ‘made in America’.

Voortborduren op Anafi

De nieuwe drone is gebaseerd op het Anafi-platform dat twee jaar geleden werd geïntroduceerd. Die was met name gericht op consumenten. De drone onderscheidde zich door het lage gewicht en de mogelijkheid om de camera zowel 90º omlaag als omhoog te draaien. Nadeel van de drone was de afhankelijkheid van wifi voor de signaaloverdracht en de vrij fragiele bouwkwaliteit. Later lanceerde Parrot de Anafi Thermal.

De nieuwe Anafi USA is gebaseerd op een steviger frame. Nog steeds gaat het om een lichtgewicht drone: het toestel weegt slechts 500 gram. Desondanks beschikt de drone over een 4K 32x optische zoomcamera en een FLIR Boson warmtebeeldsensor met een resolutie van 320×256 pixels. Voor de signaaloverdracht maakt Parrot nog altijd gebruik van wifi. Het maximale bereik zou 3,5 km bedragen. De drone heeft een IP53 rating en kan dus gevlogen worden als het regent.

Nadruk op informatieveiligheid

Volgens Parrot is de drone binnen een minuut gebruiksklaar te maken en biedt de drone een vliegtijd van ruim 30 minuten. Ook benadrukt Parrot de geringe geluidsproductie van slechts 79 dB. De gimbal kan draaien van -140º naar beneden tot 110º naar boven. De data wordt via een beveiligde WPA2-verbinding overgebracht. Lokaal wordt de data versleuteld op een microSD kaartje opgeslagen. Het systeem is volledig GDPR compliant.

Opvallend is dat de drone niet beschikt over obstakeldetectie. Ook is de drone niet voorzien van geofencing. De gebruiker kan dus overal opstijgen, zonder dat de drone waarschuwt voor de nabijheid van vliegvelden of in zo’n geval zelfs helemaal blokkeert. Wel is het mogelijk om een maximale vlieghoogte en afstand in te stellen.

Made in the USA

De naamgeving Anafi USA is niet geheel toevallig gekozen. De drone is ontworpen in Frankrijk en wordt geproduceerd in de VS. Daarmee speelt Parrot handig in op het anti-Chinese sentiment dat met name in de VS speelt. Marktleider DJI verliest er steeds meer voet aan de grond, met name in overheidskringen. Parrot hoopt met de Anafi USA een alternatief te bieden voor de drones van DJI.

Het systeem kost 7.000 dollar en is vanaf eind juli te bestellen. Dat is inclusief 3 accu’s, de Skycontroller, een hardcase en nog wat accessoires. De eerste drones zullen in augustus worden uitgeleverd.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier