Frans bedrijf geeft grootste indoor droneshow tot nu toe

Het Franse bedrijf Dronisos heeft onlangs een indoor droneshow georganiseerd waarbij maar liefst 200 drones gelijktijdig de lucht in gingen. Daarmee zette het bedrijf een nieuw record. De show werd gegeven ter ere van het San Giovanni Festival. Vanwege de coronacrisis verviel de traditionele vuurwerkshow. In plaats daarvan werd de droneshow live uitgezonden op tv.

Nieuw wereldrecord

Met de 200 gelijktijdig vliegende drones zette Dronisos een nieuw record. Bij het vorige record waren ‘maar’ 160 drones betrokken. Indoor shows met drones zijn technisch gezien uitdagender dan buitenshows, omdat er binnen geen GPS signaal voorhanden is. Voor de positionering moet er daarom een andere oplossing gebruikt worden. Dronisos neemt drones van Parrot als uitgangspunt en modificeert deze in eigen huis.

Met ruim 200 drones vestigde Dronisos een nieuw wereldrecord

“We ontwikkelden deze show achter gesloten deuren in de faciliteiten van onze partner Aerocampus in Zuid-Frankrijk, met als ambitieus doel om tegelijkertijd veel emotie over te brengen en de grenzen van onze technologie te verleggen”, aldus Laurent Perchais, CEO van Dronisos.

“We zijn erg trots om dit nieuwe wereldrecord voor choreografie binnenshuis te vestigen met de grootste dronezwerm, aangezien we 200 drones gebruikten voor deze show terwijl het vorige record een vertoning was met 160 UAV’s.”

Ideaal voor pretparken

De choreografie voor deze drone lichtshow werd uitgewerkt door danskoppel Antoine Marc en Silvia Gribaudi. Volgens Dronisos zijn droneshows een uitstekende vervanging voor vuurwerk en ideaal om evenementen in themaparken op te luisteren. Het bedrijf heeft al shows ontwikkeld voor parken in Europa en Azië.

Uitbreiding

Vorig jaar kondigde Dronisos de opening aan van een nieuw kantoor en trainingscentrum in Orlando, Florida. Inmiddels heeft het bedrijf al meer dan 20.000 droneshows gegeven in verschillende landen overal ter wereld.

Drone lichtshows kunnen wereldwijd op steeds meer belangstelling rekenen, als milieuvriendelijk alternatief voor vuurwerk. Bovendien kunnen de drones indrukwekkende patronen vormen. Eerder dit jaar werd voor het eerst in Rotterdam een droneshow georganiseerd, als dankbetuiging aan het zorgpersoneel in Nederland. Die show vond buiten plaats, naast de Erasmusbrug.

(bron: blooloop)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier