Pro

DJI publiceert kaart met wereldwijde drone-reddingsacties

Dronemaker DJI heeft een interactieve kaart gepubliceerd waarop te zien is waar er allemaal drones zijn ingezet om mensen te redden. Volgens DJI hebben minstens 400 mensen hun leven te danken aan de inzet van drones door hulpdiensten, in meer dan 25 landen. Met name in Noord-Amerika en Europa worden drones gebruikt door hulpdiensten.

Drone Rescue Map

Met de Drone Rescue Map wil DJI benadrukken dat drones een levensreddend gereedschap zijn. Als input voor de kaart gebruikt het bedrijf verhalen uit de media of verifieerbare social media updates van betrokkenen. Het criterium voor opname is dat de drone daadwerkelijk bijgedragen heeft aan het redden van één of meer personen.

Op het moment van schrijven zijn er volgens de kaart 413 personen gered tijdens in totaal 234 verschillende calamiteiten, in 28 landen. Het gaat daarbij niet alleen om drones van DJI: het maakt voor de telling niet uit met wat voor merk of model drone er gewerkt werd. De kaart bevat ook geregistreerde reddingsacties in Nederland.

Geregistreerde reddingsacties in Europa (klik voor interactieve versie)

Meeste reddingen in de VS

Een interessant detail is dat het merendeel van de reddingsacties geregistreerd is in Noord-Amerika. Juist in de VS ligt DJI onder vuur als het gaat om het mogelijk weglekken van gevoelige informatie via drones van Chinese makelij. Dat heeft onder andere geleid tot een verbod op het gebruik van DJI drones door overheidsdiensten.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier