Reporter filmt bijna-botsing tussen helikopter en drone

Een reporter van het Amerikaanse televisiestation 8ABCTulsa heeft vorige week vastgelegd hoe een drone bijna in botsing kwam met een politiehelikopter. Het voorval vond plaats tijdens een processie ter ere van een omgekomen politieagent in de stad Tulsa (Oklahoma). Onduidelijk is nog of de dronepiloot überhaupt mocht vliegen op de betreffende locatie.

Prop wash

Op de beelden is te zien hoe de drone, vermoedelijk een DJI Inspire, de helikopter zeer dicht nadert. Door de prop wash van de helikopter komt het gelukkig niet tot een aanvaring, doordat de drone wordt weggeblazen.

Volgens de nieuwszender 8ABCTulsa is het nog onduidelijk of de drone-operator bevoegd was om te vliegen op de betreffende locatie. Maar sowieso had de dronepiloot moeten uitwijken voor het bemande luchtvaartuig, in lijn met de Amerikaanse droneregelgeving.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier