Productnieuws

Mavic 2 krijgt groter bereik middels firmware-update

De Mavic 2 Pro en Zoom krijgen een groter bereik dankzij een firmware-update die DJI beschikbaar heeft gesteld. In de CE modus kan de drone op maximaal 6 km afstand bediend worden. In FCC modus gaat het bereik zelfs omhoog naar 10 km. Ook zou de controller nu beter moeten presteren bij koude temperaturen.

Extra bereik

De firmware in kwestie is gedateerd op 7 juli 2020 en heeft versienummer v01.00.0670. De update geldt voor beide uitvoeringen van de Mavic 2, dus de Pro en de Zoom. Nu had de drone in de meeste omstandigheden al een prima bereik (5 km in CE, 8 km in FCC), maar dat is nu dus weer een stuk verbeterd.

Nu is het niet de bedoeling dat je de drone daadwerkelijk op kilometers afstand van je laat rondvliegen. Je moet het toestel immers altijd in het zicht houden (VLOS). Toch is een verbeterde (video)verbinding altijd welkom, al was het maar om storingen te voorkomen die soms kunnen optreden op veel kleinere afstand.

Je kunt de firmware-update binnenhalen via de DJI GO 4 app. Zorg ervoor dat je verbonden bent met een wifi-netwerk en start dan de drone en de controller op. Als het goed is geeft de app automatisch aan dat er een nieuwe softwareversie gedownload kan worden. Zowel de drone als de controller worden voorzien van nieuwe firmware.

Andere verbeteringen

Naast het verbeterde bereik heeft DJI nog een aantal andere zaken aangepakt. Die worden hieronder beschreven. Een belangrijke aanpassing is dat de accu’s nu binnen 2 dagen automatisch worden ontladen als je ze niet gebruikt: iets om even in het achterhoofd te houden, mocht je willen gaan vliegen met accu’s die je al even geleden hebt opgeladen.

• Increased operating time of remote controller when using in low-temperature environments.
• Updated auto discharge default settings to two days.
• Fixed occasional issue: gimbal was unbalanced after self check. Use gimbal auto calibration in DJI GO 4 to fix this issue.
• Fixed issue: obstacle avoidance switch was unavailable when using MSDK.
• Increased the maximum transmission distance: 10 km (FCC), 6 km (CE/MIC/SRRC).

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

5 gedachten over “Mavic 2 krijgt groter bereik middels firmware-update

 • Niet zo blij met deze update. Krijg de Drone niet meer aan de praat. Geen enkele mogelijkheid om de controller met de drone te verbinden. Ook niet na downgrade van de firmware.
  Zit niets anders op dan om hem terug te sturen ben ik bang.

  Beantwoorden
 • @Rudy
  MSDK is een speciale versie voor softwareontwikkelaars

  @Fred
  Is het je alsnog gelukt? Bij mij ging het in ieder geval probleemloos!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier