#advPro

AirHub app heeft grote update gekregen

De AirHub app is een handige tool voor professionele dronepiloten. Niet alleen biedt de app ondersteuning tijdens de vluchtvoorbereiding, ook is het mogelijk met de app je DJI drone te besturen en alle gegevens van je vlucht (automatisch) te loggen. Dankzij een grote update is het nu ook mogelijk om incidenten te registreren, onderhoudsactiviteiten vast te leggen en verschillende kaartlagen te tonen.

Door dronepiloten, voor dronepiloten

De AirHub app is ontwikkeld door dronepiloten, voor dronepiloten. Het idee is dat de app je ondersteunt bij alle aspecten van het professioneel vliegen met drones, waaronder het het voorbereiden van je vlucht. Zo bevat de app een interactieve kaart met no-fly zones en een overzicht met de huidige en verwachte weersomstandigheden.

Vanuit het startscherm is het mogelijk een vlucht op locatie te plannen door het ingebouwde vliegplan. Hierin kan je onder meer het gebied markeren waarin je gaat vliegen en notities toestemmingsformulieren en documenten toevoegen. Ook kan je in het vliegplan aangeven met welke drone en batterij(en) er gevlogen wordt en welke andere apparatuur (zoals camera’s) er tijdens de vlucht wordt gebruikt. In de betaalde versie is het ook mogelijk om voor en na de vlucht checklisten te doorlopen.

Automatisch en direct loggen

Vanuit het vliegplan is het mogelijk om direct je vlucht te loggen, maar als je vliegt met een DJI drone dan is het ook mogelijk om vanuit de AirHub app te vliegen. De functionaliteiten zijn hierbij gelijk aan de apps van DJI. Dit heeft als voordeel dat je niet handmatig de vliegtijden hoeft in te vullen en dat extra gegevens – zoals de start- en eind percentages van de batterij – direct worden opgeslagen.

Naast het loggen van vluchten kunnen er in de AirHub app ook een groot aantal andere gegevens bewaard worden. Onder de libary-tab in de app heb je een duidelijk overzicht van alle “assets” binnen je organisatie. Je kan hierbij niet alleen denken aan de drones, batterijen en andere apparatuur die je gebruikt maar ook aan documenten die je binnen je organisatie gebruikt – zoals het operationele handboek of de brevetten van de piloten en certificaten van de drone(s).

Voor organisaties is het bovendien mogelijk om teams samen te stellen. Als beheerder kan je hierbij zelfs bepalen welke functie – piloot, waarnemer of payload operator – iemand mag vervullen en heb je een overzicht van het aantal uren dat iemand heeft gevlogen.

Update

Onlangs heeft de iOS-versie van de app een grote update gekregen (versie 2.4.0). De app biedt nu de mogelijkheid onderhoudsactiviteiten te loggen en eventuele incidenten binnen de organisatie te melden en op te volgen.

Ook zijn er een groot aantal kleine verbeteringen doorgevoerd zoals een aantal extra kaartlagen (waaronder een dark-mode), kunnen er extra gegevens en documenten worden toegevoegd aan een drone of batterij en schakelt de app automatisch over naar de teammodus in het geval van een EVLOS of BVLOS vlucht.

Beschikbaarheid

De basisversie van de AirHub app is gratis te downloaden. Voor uitgebreide functionaliteiten, zoals het opstellen van checklisten en het beheren van teams dien je een abonnement af te sluiten. Dat kan per maand, per half jaar of per jaar.

De AirHub app is beschikbaar voor zowel iPhone en iPad als Android. De nieuwe versie is momenteel al te downloaden voor Apple devices. De update wordt in de komende weken uitgerold voor Androidgebruikers.

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier