Achtergrond

Kijken: docu ‘Makers van Morgen: Ghetto Dino’

Wat komt er bij kijken om op professioneel niveau te gaan FPV racen? Is het mogelijk om van een bestaan als FPV dronepiloot te leven, of doe je er toch verstandiger aan om voor een gewone baan te kiezen? En hoe ontwikkelt FPV droneracen zich als sport? Daarover gaat de korte documentaire ‘Makers van Morgen: Ghetto Dino’. 

FPV droneracen

De docu werd gemaakt door regisseur Jack Westerlaken (1989). Jack besloot om zich te verdiepen in een opkomende tak van e-sports: FPV droneracen. Tijdens de eerste dronerace in Nederland loopt de regisseur Dino Joghi tegen het lijf. Dino lijkt anders dan de rest, reden voor Jack om juist hem te gaan volgen. 

Via crowdfunding haalde Jack geld op voor het project. In totaal volgde hij Dino vier jaar. In die periode groeide Dino – in de scene bekend als Ghetto Dino – uit tot één van de beste droneracers ter wereld. Maar het valt niet mee om het droneracen op hoog niveau te combineren met een vaste baan. Die worsteling staat centraal in de documentaire.

Passie volgen

De boodschap die Jack aan de kijker wil meegeven is dat het niet uitmaakt wat je doet, als je er maar in gelooft en je niet laat afleiden door wat anderen zeggen. “Met deze documentaire wil ik dan ook laten zien dat je je dromen moet najagen. Ook al heb je een stabiele basis en voldoe je volgens de maatschappij niet aan een bepaald verwachtingspatroon: durf in het diepe te stappen en te gaan voor je passie.”

Bekijk de docu: Makers van Morgen: Ghetto Dino op 2Doc.nl

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier