Franse dronebox uitgebreid met Zweedse anti-inbraaksensoren voor ‘perimeter protection’

De dronebox van het Franse bedrijf Azur Drones wordt dankzij een samenwerking met de Zweedse ontwikkelaar van anti-inbraaksensoren Axis een stuk veelzijdiger. Dankzij de systeemintegratie liggen nieuwe beveiligingstoepassingen in het verschiet, waaronder automatische grensbewaking. Sensoren op de grond geven de locatie van een calamiteit door aan de dronebox, waarna de drone automatisch poolshoogte neemt.

Perimeter protection

De twee fabrikanten hebben de handen ineen geslagen om tot nieuwe oplossingen te komen voor het beveiligen van gevoelige locaties. Uitgangspunt is de Skeyetech automatische securitydrone van Azur Drones. Deze kan in geval van een melding automatisch vanuit een box opstijgen en naar een opgegeven locatie vliegen. Na afloop keert de drone terug naar de box om opgeladen te worden voor een volgende missie.

De thermische camera’s en radarsystemen van Axis zorgen voor automatische detectie van ongewenste activiteiten. In geval van onraad worden automatisch de GPS coördinaten bepaald, die vervolgens aan de drone worden meegegeven. De drone vliegt dan naar de verdachte locatie om vanuit de lucht opnamen te maken, die direct doorgegeven worden aan een meldkamer.

Ideaal voor grote terreinen

Het nieuwe perimeter protection system is volgens de twee technologiepartners ideaal voor de beveiliging van grote stukken terrein, met een minimaal aantal detectoren op de grond. Dankzij de flexibiliteit van de drone kan er effectiever worden opgetreden als er een verdachte persoon of een potentieel gevaarlijke situatie wordt waargenomen.

“We zijn verheugd met deze nieuwe samenwerking die ons aanbod op de markt voor kritieke industriebescherming versterkt en een nieuwe dimensie toevoegt aan de beveiliging van gevoelige sites”, aldus Stéphane Carré, Sales Director voor Frankrijk bij Axis.

“Deze technologische samenwerking met Axis past volledig in de innovatiestrategie van Azur Drones. Ons belangrijkste doel is het aanbieden van kant-en-klare oplossingen om de beveiliging en veiligheid op de sites van onze klanten te vergroten. Dankzij de combinatie met detectiesensoren kunnen onze klanten nu profiteren van het volledige potentieel van autonome drones”, stelt Jean-Marc Crépin, CEO van Azur Drones.

(via dronewatch.eu)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier