Video

Beklemmende dronebeelden tonen verwoesting door explosie in Beiroet

Een dag na de gigantische explosie in de haven van Beiroet zijn er beklemmende dronebeelden verschenen die een goede indruk geven van de omvang van de ravage. Te zien is dat een flink aantal gebouwen volledig is weggevaagd. De explosie had een kracht van 3,5 op de schaal van Richter en werd gevoeld tot in Cyprus, 200 kilometer verderop.

Reddingswerk

Momenteel zijn reddingswerkers met man en macht bezig om naar slachtoffers te zoeken. Er is ook een team uit Nederland onderweg naar het rampgebied. Mocht je na het zien van onderstaande beelden een steentje willen bijdragen aan de noodhulp, dan kan dat: het Nederlandse Rode Kruis heeft gironummer 5125 geopend voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet. Volgens het Rode Kruis is de extra steun hard nodig, omdat het zorgsysteem door de coronapandemie al flink overbelast was.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Beklemmende dronebeelden tonen verwoesting door explosie in Beiroet

 • Bedankt voor de beelden Wiebe, nog nooit van mijn leven zo ontploffing gezien.

  en goed plan om rode kruis te vermelden, donatie gedaan.

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Ha Maikel, dank voor je donatie, heb zelf ook een bedrag overgemaakt inmiddels. Ik las dat een kwart miljoen mensen dakloos zijn geraakt, onvoorstelbaar…

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier