Gerucht

‘Mavic 3 komt pas uit als Trump verdwenen is’

DJI wil de Mavic 3 pas op de markt brengen als zittend president Donald Trump wordt weggestemd tijdens de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat meldt een hooggeplaatste DJI-medewerker anoniem tegenover de Amerikaanse website DroneXL. De beslissing zou ingegeven zijn door de manier waarop Trump omgaat met de razend populaire app TikTok.

Bang voor ban

Aanvankelijk was het plan om de Mavic 3 nog dit najaar te introduceren. Maar daar lijkt verandering in te komen, afgaande op dit nieuwe gerucht. In de wandelgang wordt gezegd dat de Mavic 3 pas op de markt komt ‘zodra Trump weg is’. Dat zou betekenen dat de nieuwe drone pas in januari 2021 aangekondigd wordt, ervan uitgaande dat Trump de presidentsverkiezingen verliest.

De beslissing is naar verluidt genomen kort nadat Trump een verbod op de populaire app TikTok aankondigde. De app is van Chinese komaf en Trump is ervan overtuigd dat de Chinese overheid via TikTok Amerikaanse burgers bespioneert. DJI trekt een parallel en vreest dat de regering-Trump mogelijk ook de Mavic 3 in de ban zou doen. Het helpt niet mee dat DJI wederom onder vuur ligt als het gaat om informatiebeveiliging, schrijft DroneXL.

Mavic 3 zo goed als klaar

Naar het schijnt is het ontwerp voor de Mavic 3 zo goed als gereed, en worden momenteel de laatste testen uitgevoerd. Dat zou erop duiden dat de drone in principe komend najaar aangekondigd zou worden, ware het niet dat het anti-Chinese sentiment roet in het eten gooit. Dit jaar zou DJI alleen nog een opvolger van de Ronin-SC gimbal en de Osmo Pocket 4 aankondigen.

DroneXL stelt een lange relatie te hebben met de bron van het nieuws. De persoon in kwestie zou een hoge functie bekleden binnen DJI. Een eerder gerucht betreffende de introductiedatum van de Mavic 3 welke werd gepubliceerd door DroneXL bleek echter gebaseerd te zijn op een hoax.

Reactie DJI

Inmiddels heeft DJI een officiële reactie gegeven op het gerucht. Een woordvoerder stelt het volgende: “Er zijn geen plannen om een dergelijk product deze zomer te lanceren, en we plannen of herplannen zeker geen productreleases in volgens politieke gebeurtenissen in de VS of elders in de wereld.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier