MarktPro

Terra Drone en Skytools gaan dronehub in Rotterdam realiseren

Het Japanse bedrijf Terra Drone Corporation heeft een meerderheidsbelang genomen in de Rotterdamse dronedienstverlener Skytools. Het doel is om gezamenlijk een dronehub in Rotterdam te realiseren, waar zakelijke gebruikers en overheidsorganisaties terecht kunnen voor de nieuwste producten en diensten op het gebied van drones. Ook zal Skytools actief worden buiten Nederland.

Internationale expansie

Terra Drone Corporation is één van de grootste leveranciers van industriële drone-oplossingen ter wereld. Met het belang in Skytools wil het bedrijf haar internationale dienstverlening verder uitbreiden. In Nederland was Terra Drones al actief via de groepsmaatschappijen Terra Drone Europe (voorheen Skeye) en Terra Inspectioneering (voorheen Ronik Inspectioneering).

Op basis van twaalf jaar ervaring in de dronebranche ondersteunt Skytools klanten met de implementatie van drones in hun organisatie. Dat behelst niet alleen het leveren van apparatuur, maar ook advies, training en onderhoud. Skytools is onder andere DJI Enterprise dealer en agent van Flyability.

Uitbreiden van dienstverlening

Volgens Skytools-directeur Marko van Es stelt de investering Skytools in staat om de vleugels verder uit te slaan. “Door nauw samen te werken met de Terra Drone Group vanuit onze vestiging nabij Rotterdam kunnen we onze klanten een sterke partner bieden op het gebied van drones. Voor Skytools betekent deze samenwerking dat we verder kunnen kijken dan de Nederlandse grenzen en ons hoge serviceniveau niet alleen in Nederland, maar ook op Europese en mondiale schaal kunnen uitbreiden.”

Naast de internationale uitrol van de dienstverlening gaat Skytools ook werken aan het binnen de Europese regelgeving mogelijk maken van BVLOS vluchten met behulp van 5G connectiviteit en nachtvliegen. Ook gaat Skytools militaire kwaliteit fixed-wing drones van C-Astral uit Slovenië leveren.

(bron: Skytools)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier