Opmerkelijk

‘Drone rider’ maakt diepe indruk tijdens Chinese talentenjacht

Onlangs werd in de talentenshow China’s Got Talent een bizarre act opgevoerd. Eén van de deelnemers vloog namelijk op een zelfgemaakte multirotor vanaf het podium over de jury de zaal in en maakt daarmee diepe indruk op het publiek. Volgens de ‘drone rider’ was het altijd al zijn droom om te kunnen vliegen. Veiligheidstechnisch gezien roept de stunt nog wel wat vragen op.

Personendrone

De drone in kwestie werd door de kandidaat zelf in elkaar geknutseld. Het betreft een multirotor eVTOL in X8 configuratie, met voldoende hefvermogen om een persoon de lucht in te brengen, zoals blijkt tijdens de demonstratie. Helaas is de video niet in het Engels ondertiteld, maar dat de jury onder de indruk is van de act mag duidelijk zijn. Ook het publiek kijkt vol verwondering toe.

Opmerkelijk is hoe de Chinezen omgaan met de veiligheid. Het middelste gedeelte van de zaal is weliswaar ontruimd, maar de jury en de mensen aan de rand van de zaal lijken niet beschermd te worden door middel van netten of andere veiligheidsmaatregelen. Dat dergelijke maatregelen niet overbodig zijn wordt wel duidelijk uit dit incident met een zogenaamde Hoverbike, in Dubai eerder dit jaar.

Verwonding

Helemaal ongeschonden is de kandidaat overigens niet door de screening gekomen, zo lijkt het als je de video goed bekijkt. Tijdens het gedeelte waarbij de kandidaat uitleg geeft over zijn act is duidelijk te zien hoe zijn rechtervoet is ingezwachteld met een verband. Het lijkt ons niet onwaarschijnlijk dat dit te maken heeft met het feit dat de propellers volledig onbeschermd ronddraaien en dat de man tijdens een proefvlucht per ongeluk een stukje van zijn teen is kwijtgeraakt…

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “‘Drone rider’ maakt diepe indruk tijdens Chinese talentenjacht

 • Lijkt gek genoeg niet overduidelijk fake. Verband om de voet lijkt me eerder door een gevalletje “pletten blote voet onder landingspoot” dan “deel teen kwijt” als ik naar relatieve hoogtes van onderdelen kijk..

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   De video is gepost op het officiële Got Talent Global YouTube-account met een paar miljoen abonnees. Dat sterkte mij ook in de gedachte dat het ‘for real’ is.

   Beantwoorden
  • Buiten dat het niet erg veilig is vind ik het ook geen bijzondere prestatie voor in zo’n programma. Maar goed. Dat zal in dat land misschien anders werken. Gekkies….

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier