Video

Kijken: vlieg 16 km met een delivery drone mee over de Schotse westkust

Wat moet je je voorstellen bij drone delivery? Over wat voor afstanden hebben we het, hoe ziet zo’n vliegroute er nu uit, en over wat voor terrein wordt er dan gevlogen? Onlangs plaatste Skyports op Twitter een leuke timelapsevideo die op visuele wijze antwoord geeft op deze vragen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het traject tussen de drie keer per week en drie keer per dag wordt afgelegd.

Testvlucht

De video werd opgenomen tijdens een testvlucht van 16 km over de Schotse westkust en over zee, van Oban naar het eiland Mull. De vlucht werd in mei uitgevoerd in opdracht van de National Health Service (NHS). Aan boord van de drone waren medische hulpgoederen.

Dankzij de coronacrisis is drone delivery in een stroomversnelling gekomen in Groot-Brittannië. Begin mei maakte de Britse luchtvaartautoriteit CAA UK versneld werk van een tijdelijke beyond visual line of sight (BVLOS) vergunningprocedure, om zodoende bedrijven in staat te stellen te experimenteren met het per drone vervoeren van medische goederen.

Samenwerkingsverband

Skyports is één van de bedrijven die deze kans aangrijpt om te experimenteren met pakketbezorgende drones, samen met Thales Aerospace, Soarizon en NHS Scotland. Mocht je na het bekijken van de timelapse video wat meer willen weten over het project, bekijk dan ook onderstaande video.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier