Productnieuws

Yuneec kondigt verbeterde H520E hexacopter aan

Dronemaker Yuneec heeft een verbeterde versie van de H520 hexacopter aangekondigd, de H520E. De platformupdate brengt geen nieuwe functionaliteiten met zich mee, maar biedt volgens Yuneec verbeteringen het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid. Zo is de radiocommunicatie verbeterd, de payloadconnector is aangepast en er is een nieuwe flight controller geïntegreerd.

Van Typhoon H naar H520E

De H520 serie van Yuneec vindt haar oorsprong in de Typhoon H hexacopter die het bedrijf begin 2016 op de markt bracht. Aanvankelijk richtte Yuneec zich zowel op op de serieuze hobbyvlieger als op professionele gebruikers, maar met de introductie van de H520 in 2017 verschoof de focus naar zakelijke vliegers. Voor professionele beeldmakers kwam daar later in samenwerking met Leica de Typhoon H3 bij.

De nieuwe H520E kenmerkt zich net als zijn voorgangers door de zesmotorige aandrijflijn. In geval van motorfalen of een beschadigde propeller kan de drone daardoor alsnog veilig landen. Onder de motorkap heeft Yuneec een vernieuwde flight controller verwerkt. Ook de batterijconnector is verbeterd. Het bereik is vergroot dankzij een nieuwe radiotechniek, en er is voorzien in een nieuwe payloadconnector.

Betrouwbaar en veilig

Yuneec benadrukt de betrouwbaarheid en veiligheid als belangrijke voordelen van de H520E. Er wordt geen data verzonden naar externe servers. De radioverbinding is redundant uitgevoerd en de drone biedt een geofencingsysteem waarmee de gebruiker kan zorgen dat de drone binnen een vooraf opgegeven radius blijft.

Het systeem wordt geleverd met de ST16E remote controller met ingebouwd 7” display. Op de controller staat ook de DataPilot software geïnstalleerd. Hiermee kunnen geavanceerde mappingmissies voorbereid worden. De drone kan naar wens worden uitgerust met verschillende payloads, waaronder de E10Tx RGB+thermische camera, E30Zx zoomcamera of E90x 4K videocamera met 1” sensor.

Prijs en beschikbaarheid

De H520E is verkrijgbaar vanaf 14 oktober 2020 en gaat € 2.379,- kosten, inclusief controller, twee vliegaccu’s, lader en SD kaart.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier