Droneshowbedrijf Dronisos breidt samenwerking met Parrot uit

Het Franse bedrijf Dronisos, dat zich richt op het verzorgen van grootschalige droneshows, breidt haar samenwerking met dronebouwer Parrot uit. In de nabije toekomst zal het ANAFI-platform gebruikt gaan worden als basis voor de lichtgevende drones, waarvan er honderden nodig zijn om een grootschalige droneshow uit te voeren. Volgens Parrot laat Dronisos op deze manier goed zien wat er mogelijk is met zwermtechnologie.

Grootschalige droneshows

In het recente verleden verzorgde Dronisos al drone lichtshows voor klanten als Lancôme, Peugeot, FIFA, en Oreo. In sommige gevallen werden er wel 1.000 gelijktijdig vliegende drones ingezet om daarmee een adembenemende show te kunnen verzorgen. Ook zette Dronisos onlangs een wereldrecord door 200 drones gelijktijdig tijdens een indoor show te laten vliegen.

Tot op heden baseerde Dronisis hun zelf gemodificeerde showdrones op de Parrot Bebop and Mambo, in combinatie met zelfontwikkelde software om de dronezwermen te kunnen aansturen. Maar dankzij een uitbreiden van de samenwerking met Parrot komt daar nu ook het ANAFI-platform bij. De ANAFI is kleiner en stiller dan voorgaande drone van Parrot, en biedt een langere vliegtijd. Maar in plaats van een camera monteert Dronisos een veelkleurenled, die alle kleuren van de regenboog kan uitstralen.

Verbeterde veiligheid

Dronisos-CTO Jean-Dominique Lauwereins is verheugd over de samenwerking: “Het ANAFI-droneplatform van Parrot heeft ons team zowel geïnspireerd als toegerust om de grenzen te verleggen en onze drone-zwermcapaciteiten naar nieuwe hoogten en nieuwe sectoren te brengen. Met name de kleine omvang van de ANAFI voorkomt fysieke schade en de sterk beveiligde verbinding zorgt ervoor dat de veiligheid en integriteit van autonome vluchten niet in het geding komt als gevolg van potentiële hackpogingen.”

Met name die laatste zin is interessant: Parrot windt er in haar marketingstrategie bepaald geen doekjes om dat de drones niet in China worden gemaakt en dat de informatieveiligheid gegarandeerd is, omdat er geen verbinding zou worden opgezet met externe servers. Ook benadrukt Parrot de 256 bit AES encryptie die wordt toegepast bij het ANAFI platform.

Zwermtechnologie

Dronisos en Parrot werkten voor het eerst samen in 2016, tijdens de CES beurs in Las Vegas. Toen werd de software van Dronisos gebruikt om een aantal Bebop drones te laten ‘dansen’. Volgens Parrot laat het partnerschap met Dronisos goed zien wat er allemaal mogelijk is op dronegebied en toont de zwermtechnologie wat er in de toekomst allemaal mogelijk is op het vlak van inspecties, mapping, sureveying en beveiliging.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier