80-jarige mechanicus bouwt pneumatisch aangedreven drone

Wat doe je als gepensioneerd mechanicus met zeeën van tijd en geen enkele mogelijkheid om de deur uit te gaan, als gevolg van een coronalockdown? De 80-jarige José Manual Hermo Barreiro uit Spanje besloot zijn dagen nuttig te besteden door met de hand een pneumatisch aangedreven drone te bouwen. Vliegen doet-ie niet, maar het is wel een lust voor het oog.

Mechanische hexacopter

Tijdens zijn werkzame leven was Barreiro als monteur verbonden aan de marine. Hij is wat je noemt een autodidact: zonder ingenieursdiploma op zak ontwikkelde Barreiro zich tot een veelzijdige fijnmechanicus. Na zijn pensioneren stortte hij zich op het zelf ontwerpen en vervolgens bouwen van mechanische schaalmodellen.

Toen in Spanje de lockdown werd afgekondigd in verband met de snelle verspreiding van COVID-19 besloot Barreiro om een pneumatisch aangedreven schaalmodel van een hexacopter te gaan bouwen. Uiteindelijk kwamen er 265 handgemaakte onderdelen, 362 schroefjes en 1.560 uur werk aan te pas om het model af te ronden.

Alles handgemaakt

Alle onderdelen in deze pneumatische hexacopter zijn met de grootste zorg en oog voor detail gefabriceerd. Propellers, zuigers, krukassen, kleppen: alles werd met de hand gemaakt. Bijzonder is dat daar alleen handgereedschappen en een draaibank aan te pas kwamen.

Onderstaande video laat de totstandkoming van het model zien. Door de strenge quarantainemaatregelen zijn kon niet het hele bouwproces gevolgd worden. Vanaf ca. 15:10 is het model in werking te zien.

(via Interesting Engineering)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “80-jarige mechanicus bouwt pneumatisch aangedreven drone

 • 24 augustus 2020 om 22:28
  Permalink

  Schitterende beelden!
  Echt genieten.

  Wat een gave heeft deze man gekregen van onze Schepper!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier