#advDronefotografie

Actie: 15% lezerskorting op online masterclass dronefotografie en -video

De Belgische dronefotograaf Johan Vandenhecke reisde de hele wereld over om overal prachtige droneshots te maken. Dat leverde hem tienduizenden Instagramfans op en ook viel Vandenhecke meerdere malen in de prijzen. Via zijn Drone Adventurer Masterclass deelt hij nu al zijn geheimen. Lezers van Dronewatch krijgen middels een couponcode tijdelijk 15% korting op de online cursus.

Op wereldreis met een drone

Johan en zijn vriendin zegden een paar jaar geleden hun baan op om langere tijd op wereldreis te gaan. Het stel deed talloze prachtige locaties in Zuid-Oost Azië, Australië en Zuid-Amerika aan. Waar mogelijk liet Johan zijn drone opstijgen om beelden te maken, die hij vervolgens deelde via Instagram. In de loop der tijd gingen duizenden mensen zijn account johan_drone_adventures volgen.

Kenmerkend voor Johans opnamen is zijn voorliefde voor water. “Ik denk dat je in 75% van mijn dronefoto’s wel een rivier, meer of zee ziet. Water geeft nu eenmaal mooie kleurcontrasten. Om de kleuren extra te benadrukken maak ik vaak gebruik van polarizer filters.”

Ook komen er vaak grote hoogteverschillen voor in de shots die Johan maakt. “Kliffen, bergtoppen en ravijnen zijn dankbare onderwerpen voor een dronefotograaf. Je kunt de drone immers positioneren op een plek die je met een normale camera nooit kunt bereiken. Daarmee kun je je wat perspectief betreft echt onderscheiden.”

Water speelt een belangrijke rol in de dronefoto’s van Johan

Drone Adventurer Masterclass

Zijn kennis over dronefotografie en het maken van dronevideo’s deed Johan voor een groot deel in de praktijk op. Na terugkomst besloot hij om zijn ervaringen om te zetten in een online cursus, bestaande uit een serie video’s waarin alle aspecten van het maken van aerial shots aan bod komen.

De Drone Adventurer Masterclass bestaat uit een introductie en drie modules. De modules beslaan alle aspecten waarmee je op creatief gebied te maken krijgt, van perspectieven en compositie tot instellingen en het gebruik van filters. Ook nabewerking in Lightroom komt aan bod. Als het gaat om video is er ook aandacht voor de verhaallijn, de verschillende cinematische bewegingen en het monteren in Premiere. Daarnaast is er aandacht voor het vercommercialiseren van je werk en het sluiten van partnerships.

Met een drone kun je perspectieven innemen die met een normale camera onmogelijk zijn

Al met al telt de cursus tientallen video’s, in lengte variërend van een paar minuten tot wel een half uur. De stof wordt door Johan in het Engels uitgelegd, met talrijke voorbeelden. De video’s zijn (eveneens in het Engels) ondertiteld. Als bonus krijg je een serie interviews met toonaangevende dronefotografen over de hele wereld.

Eén belangrijk aspect van het dronevliegen komt echter niet aan de orde: de regelgeving. Johan: “Ik ga er van uit dat de cursist zich zelf op de hoogte stelt van de geldende droneregelgeving in de landen waar men wil gaan vliegen. Mijn workshop gaat echt alleen over de creatieve aspecten.”

15% lezerskorting

De cursus kost normaal gesproken € 299,-. Daarvoor krijg je toegang tot de online cursus en een besloten Facebookgroep, waarin je Johan vragen kunt stellen. Het is ook mogelijk om naast de cursus drie persoonlijke online coachingsessies te krijgen. Dat pakket kost € 439,-. Kijk voor meer informatie op droneadventurermasterclass.com.

Voor lezers van Dronewatch heeft Johan tijdelijk een aanbieding. Tot en met 6 september 2020 krijg je 15% korting op het cursusbedrag. Voer daartoe de kortingscode ‘DRONEWATCH’ in tijdens het bestelproces.


Voorbeelden

Lord Ard Gorge

 

Guatape

 

Pink

 

Pink lake

 

Whitsundays

(Alle foto’s in dit artikel zijn © Johan Vandenhecke en zijn met toestemming overgenomen)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Actie: 15% lezerskorting op online masterclass dronefotografie en -video

 • Is de actiecode nog geldig? Of ben ik net te laat?

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Ha Wouter, de actie is inderdaad verlopen. Helaas!

   Beantwoorden
   • Jammer, maar goed zal toch een goede investering zijn.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier