Pro

DJI brengt flinke firmware-update uit voor M300 RTK

Dronemaker DJI heeft een flinke firmware-update uitgebracht voor de industriële Matrice 300 RTK drone die afgelopen zomer werd geïntroduceerd. Ook de Zenmuse H20 camera, de Smart Controller Enterprise, de Battery Station en zelfs de accu’s hebben een update gekregen. Met de update worden diverse bugs opgelost en nieuwe functionaliteiten toegevoegd.

Nieuwe features

De DJI M300 RTK is DJI’s meest geavanceerde drone tot nu toe. In combinatie met de Zenmuse H20 gimbal is de drone bij uitstek geschikt voor inspecties in industriële settings, security-doeleinden en search&rescue toepassingen. Het systeem wordt gekenmerkt door een lange vliegtijd, obstakeldetectie rondom en het gebruik van AI om bijvoorbeeld een bewegend onderwerp te kunnen volgen.

Sinds de release heeft DJI hard gewerkt aan verdere verbeteringen op het gebied van de software die de drone aanstuurt. Middels de firmware-update van augustus 2020 worden tal van bugs opgelost en nieuwe features toegevoegd. Zo kunnen er nu tablets van andere leveranciers worden gebruikt in combinatie met de Smart Controller en zijn er nieuwe weergavemogelijkheden geïmplementeerd. Ook kan het zoomlevel nu met één van de draaiwieltjes worden ingesteld.

Andere verbeteringen

Er zijn ook andere verbeteringen doorgevoerd. Zo wordt nu voorkomen dat de IR-camera van de Zenmuse H20T beschadigd raakt door directe blootstelling aan zonlicht: zodra de camera een te hoge lichtintensiteit opmerkt, wordt automatisch de shutter van de camera gesloten. Ook zal de drone niet meer automatisch in Atti mode schieten als het GPS signaal uitvalt: RTK wordt dan als backup gebruikt.

Bekijk de toelichting op de DJI Enterprise website voor een uitgebreid overzicht van alle veranderingen. Onderstaande video’s laten zien hoe je de firmware update van zowel de drone als de H20 camera. Ons advies is om na afloop van de update een uitgebreide test te doen, voordat het systeem weer in gebruik wordt genomen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier