ProProductnieuws

FLIR kondigt thermische camera met 20x zoom voor Matrice-serie drones aan

Het Amerikaanse bedrijf FLIR heeft een thermische zoomcamera uitgebracht die gebruikt kan worden in combinatie met de Matrice 200 V2-serie en met de M300 RTK van DJI. De FLIR Vue TZ20 biedt twee sensoren, met een grote en een kleine beeldhoek. Bovendien is het mogelijk om tot 20x in te zoomen. De payload is bedoeld voor inspectiewerkzaamheden, securitytoepassingen en reddingswerk.

Vue TZ20

FLIR was al geen onbekende naam bij gebruikers van professionele DJI systemen. Een paar jaar terug bracht DJI in samenwerking met FLIR een thermische camera uit, de Zenmuse XT, die later werd opgevolgd door de Zenmuse XT2. Ook de Mavic 2 Enterprise Dual bevatte een sensor van FLIR. Daarna bekoelde de relatie tussen FLIR en DJI, met als gevolg dat de Zenmuse H20T camera geen warmtebeeldsensor van FLIR meer bevat.

Met de introductie van de Vue TZ20 krijgen gebruikers van een M200 V2-serie of M300 RTK drone toch weer de mogelijkheid om te profiteren van de nieuwste ontwikkelingen uit de stal van FLIR. Zo biedt de TZ20 twee Boson-sensoren: één met een grote (95º) en één met een kleine (19º) beeldhoek, beide met een resolutie van 640×512 pixels. Op die manier kan de gebruiker tussen een wide en narrow weergave kiezen.

Interessanter is de mogelijkheid om tot 20x in te zoomen op de thermische weergave (5x optisch, 4x digitaal). Zo kunnen de kleinste details worden weergegeven, ook op grotere afstand. De gebruiker kan kiezen uit vijf zoomstanden: 1x (95°), 2x, 5x, 10x, en 20x (4.5°). De camera is gimbalgestabiliseerd, zodat het onderwerp altijd goed in beeld blijft.

Bediening via DJI Pilot

Dankzij de integratie via de Payload Software Development Kit (PSDK) en het DJI Skyport 2.0 platform kan de camera volledig bediend worden via de DJI Pilot app. De Vue TZ20 weegt slechts 640 gram en heeft een IP44 rating. De gevoeligheid is 85 mK. Beelden kunnen worden opgeslagen op twee microSD kaartjes. Videobeelden worden weggeschreven in het MPG-formaat, bij stills gaat het om TIFF-bestanden.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie en bestelmogelijkheden terecht op flir.com/vue-tz20.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier