Kijken: prachtige dronebeelden van de bloeiende heide

Op diverse plaatsen in Nederland bloeit de heide momenteel volop. Een prachtig gezicht, zeker vanuit de lucht. Meerdere leden van de Facebookgroep Dronefotografie en -video trokken er met hun drone op uit om foto’s en video’s te maken van de donkerpaarsgetinte heidevelden. Zeker in combinatie met vroeg ochtendlicht levert dat fascinerende plaatjes op.

Toch nog in bloei

Als gevolg van de zeer droge zomer was het nog even spannend of de heide dit jaar überhaupt zou gaan bloeien. Maar dankzij een paar forse buien kwam er net genoeg vocht in de grond om de heidevelden een mooie paarse tint te geven. Wie nog van de heidepracht wil genieten moet snel zijn, want de bloeiperiode duurt normaal gesproken tot begin september.

De bloeiende heide is natuurlijk een dankbaar onderwerp voor dronefotografen. Een aantal leden van de Facebookgroep Dronefotografie en -video (met inmiddels bijna 3.000 leden!) reageerden op een oproep om foto’s en video’s van de heide te delen. Het resultaat zie je hieronder. We beginnen met een prachtige video van Sander Coppens / XL Creations, gevolg door een aantal dronefoto’s.

 

Westerheide bij Bussum (Bart de Koning)

 

(Bennie Brouwer)

 

(Sebastiaan van den Ham)

 

Heide bij Huizen (Elmar van Meurs)

 

(Joost Krantz)

 

Schaapskudde op de Westerheide bij Hilversum (Wiebe de Jager)
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier