Opmerkelijk

Activisten droppen wiet uit drone boven Tel Aviv

Israëlische activisten hebben donderdagmiddag talloze zakjes met wiet gedropt vanuit een drone die boven een plein in Tel Aviv vloog. De actievoerders willen dat de softdrug gelegaliseerd wordt in hun land. Vooraf werd de actie via social media aangekondigd. De ‘regen van cannabis’ zal wekelijks worden herhaald in verschillende delen van het land.

Groene Drone

De ludieke actie vond plaats boven Rabin Square, bekend om de vele protesten en demonstraties die er georganiseerd worden. “De tijd is gekomen. Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is de Groene Drone die jullie gratis cannabis vanuit de lucht komt brengen”, schreef de actiegroep voorafgaand aan de stunt op Telegram.

Links de Green Drone, voorafgaand aan de dropping. Rechts de zakjes wiet die uit de lucht vallen (foto’s: Avshalom Sassoni)

Kort na de actie werden twee mannen opgepakt die verantwoordelijk waren voor de dronevlucht. Agenten wisten tientallen pakketjes te verzamelen, waar ‘gevaarlijke drugs’ in zouden zitten. Desondanks slaagden talloze nieuwsgierige toeschouwers erin om flink wat zakjes wiet te verzamelen en mee te nemen.

Gedoogbeleid

In Israel is het gebruik van wiet voor recreatief gebruik verboden, maar wordt wel gedoogd. Alleen medische toepassingen van cannabis zijn wettelijk toegestaan.

Toeschouwers verzamelen zakjes met wiet (foto: Avshalom Sassoni)

(bron: The Jerusalem Post)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier