Markt

Eerste dronebedrijven vestigen zich op Unmanned Valley

Het fieldlab voor drones en sensoren Unmanned Valley, gevestigd op het terrein van het voormalige marinevliegkamp Valkenburg bij Katwijk (in de provincie Zuid-Holland), heeft onlangs de eerste dronebedrijven verwelkomd in het pas gerenoveerde gebouw 356, voorheen een werkplaats. In de komende maanden volgen er nog meer startups, kennisinstellingen en bedrijven.

Hotspot voor onbemande bedrijvigheid

De eerste ondernemingen die het gerenoveerde pand hebben betrokken zijn Aerialtronics, Deck180, Drone Flight Company, Dutch Drone Academy, Elkay International (Europe) en Marshall Netherlands. Later zullen Atmos, Drone Light Labs en Mapture.ai zich op Unmanned Valley vestigen.

“Er werd al meer en meer getest op de locatie, maar met de verhuizing van de eerste bedrijven komt Unmanned Valley echt tot leven”, aldus Theo de Vries, programmamanager van Unmanned Valley. “Drones halen vaak alleen de krantenkoppen als bedreiging voor het luchtverkeer of als pizzabezorgservice. Deze bedrijven laten zien dat de realiteit anders en de economische en maatschappelijke potentie voor Nederland gigantisch is.”

Ook Rinke Zonneveld, directeur van de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter is enthousiast. “Unmanned Valley heeft de potentie om uit te groeien tot een hotspot voor onbemande en sensorgerelateerde bedrijvigheid. Innovatieve bedrijven zijn namelijk op zoek naar een goed ontwikkeld ecosysteem. Meer nog dan een geschikte kantoorlocatie, wil men toegang tot het juiste netwerk, technologie en talent.”

Over Unmanned Valley

Unmanned Valley is een initiatief van de TU Delft en gemeente Katwijk, en wordt mede mogelijk gemaakt door bijdrages van het Rijk, de provincie Zuid-Holland en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Op termijn moet Unmanned Valley uitgroeien tot een broedplaats voor hightech bedrijvigheid.

(bron: persbericht)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier