Regelgeving

Twee webinars over EU dronewetgeving op komst

Voor wie meer wil weten over de aanstaande Europese wet- en regelgeving voor drones is er goed nieuws: er worden binnenkort twee online seminars georganiseerd over dit onderwerp, één door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en één door Dutch Drone Academy. Beide webinars kunnen kosteloos gevolgd worden. En bij beide webinars is het mogelijk om vragen in te dienen.

Nationaal Drone Seminar (29 september)

Het eerste webinar betreft het Nationaal Drone Seminar. Het initiatief voor deze webinar werd genomen door Parcival Hofland van Dutch Drone Academy. Doel is om dronevliegers te informeren over de aankomende Europese droneregels, die eind dit jaar van kracht worden. Daartoe zijn een aantal sprekers uitgenodigd om de diverse kanten te belichten, waaronder Ronald Termaat (KNVvL), Jelte Keur (dronepiloot), Ron van de Leijgraaf (ministerie van IenW) en Walter Kort (Platform Drone Racing NL).

Het Nationaal Drone Seminar vindt plaats op dinsdag 29 september, van 10:00 tot 12:00 uur ‘s ochtends. Geïnteresseerden kunnen zich online registreren. Voorafgaand aan het webinar krijgt men een email met meer informatie over de wijze van deelnemen. Het is tijdens het webinar mogelijk om vragen te stellen. Een selectie van vragen zal live door de panelleden worden behandeld.

Webinar EU wetgeving drones (13 oktober)

De tweede online informatiesessie heeft als titel Webinar EU wetgeving drones gekregen. Dit webinar wordt georganiseerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ook dit webinar kan kosteloos gevolgd worden. Deelnemers dienen zich vooraf te registreren. Ook in dit geval krijgt men vooraf een email met informatie over de wijze van deelnemen.

Het Webinar EU wetgeving drones vindt plaats op dinsdag 13 oktober, van 20:00 tot 21:00 uur. Tijdens het registreren is het mogelijk om één vraag voor te leggen, die dan mogelijk behandeld wordt tijdens het webinar. Ook tijdens dit webinar zullen verschillende sprekers hun opwachting maken.

Achtergrondinformatie

Wie zich voorafgaand aan de online seminar alvast wil inlezen in de materie kan daarvoor onder andere terecht op Dronewatch. Op deze website is de afgelopen maanden een 10-delige artikelenserie verschenen over de diverse aspecten van de Europese droneregelgeving.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Twee webinars over EU dronewetgeving op komst

 • Zijn de webinars ook op een later tijdstip terug te kijken? Twee kan ik er al niet volgen vanwege andere afspraken. Hoor het graag.

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Die van 29 september wel voor zover ik weet. Hoe het met de webinar van 13/10 zit, dat kan ik je niet vertellen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier