Tech

NoLimitDronez ontwikkelt hardware rootkit voor Mavic 2

De dronehackercommunity NoLimitDronez (NLD) heeft een rootkit ontwikkeld die Mavic 2-gebruikers in staat stelt om alle parameters van hun drone naar wens in te stellen. Zelf een firmwareversie kiezen, schakelen tussen CE en FCC mode of het ingebouwde geofencingsysteem omzeilen: de NLD Mavic 2 Core Board maakt het allemaal mogelijk.

Mods

NoLimitDronez (NLD) is een community die er genoegen in schept om de limieten en beperkingen die dronefabrikant DJI aan hun drones meegeeft ongedaan te maken. NLD doet dat al sinds enige tijd, en het collectief biedt dan ook zogenaamde mods aan voor bijna alle DJI toestellen, variërend van de Spark, Mavic en Mavic Air tot en met de Phantom 4 en de Inspire 2.

De mods zijn in principe softwarematig van aard. Na aanschaf van de juiste mod kan een gebruiker deze via de zogenaamde NLD Mod Client installeren op de drone. Daarna kunnen alle restricties die DJI heeft ingebouwd ongedaan worden gemaakt, zoals de softwarematige hoogtebeperkingen of het geofencingsysteem. Ook is het mogelijk om de drone op FCC mode te zetten voor een veel groter bereik. Tot slot kan de gebruiker spelen met parameters, zoals de maximale vlieg- en klimsnelheid.

Hardware rootkit

Het probleem is alleen dat de softwarematige mods niet altijd geïnstalleerd kunnen worden, bijvoorbeeld als de drone voorzien is van een te recente firmware. Om dat probleem te omzeilen biedt NLD nu een hardware rootkit aan voor de Mavic 2. Deze stelt de gebruiker in staat om altijd de NLD Mavic 2 mod te activeren, ongeacht de firmwareversie. De rootkit kost 375 euro en kan door de gebruiker zelf geïnstalleerd worden. De kit werkt met ieder type Mavic 2, inclusief de Enterprise-serie.

Eenmaal voorzien van de rootkit en de juiste NLD mod kan de Mavic 2 van iedere beperking gevrijwaard worden. Dat kan bijvoorbeeld interessant zijn voor hulpdiensten of voor gekwalificeerde drone-operators die bevoegd zijn om in een CTR te vliegen en niet gehinderd willen worden door het geofencingsysteem van DJI. Ook gebruikers die willen experimenteren met andere vliegparameters kunnen hun hart ophalen met de NLD mod.

Gebruiker blijft verantwoordelijk

Het spreekt voor zich dat de gebruiker verantwoordelijk is en blijft voor het naleven van de droneregelgeving die op hem of haar van toepassing is. Dus drone in het zicht houden, niet hoger vliegen dan 120 meter, en niet vliegen in no-fly zones als men daar niet voor bevoegd is. En het spreekt voor zich dat het aanpassen van allerlei andere parameters voor eigen risico is.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “NoLimitDronez ontwikkelt hardware rootkit voor Mavic 2

  • NLD gebruikt het excuses van rollback systeem dat DJI zou hebben gelanceerd in hun vorige update .net nu ze met een nieuwe hardware op de markt komen ,???
    Lijkt me te toevallig, als of ze die rollback niet kunnen omzeilen. Vorige crack koste me 47 euro, deze hardware 370 dacht ik dus, snap je , 1 en 1 is 2…

    Beantwoorden
  • I bought one and just returned it. Dec 1st and still no height removal as promised by NLD in an email before I made the order in sept… Lol… NLD is a f-ing joke….

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier