Amazon presenteert vliegende beveiligingscamera voor indoor gebruik

Webwinkel Amazon heeft een vliegende beveiligingscamera gelanceerd die deel uitmaak van de Ring-serie home security producten. De Always Home Cam stijgt automatisch op als de bewoners niet thuis zijn en er een verdachte situatie wordt geconstateerd. De beveiligingsdrone gaat $249 kosten. Vooralsnog kunnen alleen Amerikaanse klanten van Amazon de beveiligingsdrone bestellen.

Always Home Cam

De indoor security drone is een toevoeging op de producten die Amazon al in de Ring-serie verkoopt, waaronder een slimme deurbel en diverse beveiligingscamera’s. De Always Home Cam integreert in principe naadloos met de andere Ring-producten.

Bij rust bevindt de drone zich op een kleine docking station. In het geval van een verdachte situatie stijgt de drone automatisch op om poolshoogte te gaan nemen. Er kunnen live videobeelden worden doorgestuurd naar de smartphones van de bewoners. In principe beveiligt de drone één etage of verdieping. Voor de veiligheid zijn de propellers omsloten door een frame en ontwijkt de drone objecten en mensen.

De gebruiker kan vooraf opgeven waar de drone allemaal een kijkje moet nemen in geval van een alarm. Het is ook mogelijk om de drone eropuit te sturen om te bijvoorbeeld te checken of het gas uit is. Nadat de drone zijn ronde heeft gemaakt, keert deze automatisch terug naar het basisstation om daar opnieuw opgeladen te worden.

‘Een ongelooflijk ambitieus apparaat’

“De Ring Always Home Cam is een ongelooflijk ambitieus apparaat dat voor veel consumenten iets uit een sciencefictionfilm zal lijken”, stelt Ben Wood van het adviesbureau CCS Insight tegenover BBC News.

“Ik verwacht dat het enorm veel interesse zal wekken van technologieliefhebbers, die doorgaans de mensen zijn die smart home-technologie het eerst omarmen. Het zal echter waarschijnlijk ook een enorme discussie uitlokken over privacy en de toekomstige rol van technologie in huis.”

Privacy centraal

Volgens Ring-directeur Leila Rouhi werd de privacy van de bewoners als uitgangspunt genomen bij de ontwikkeling van de machine.

“De drone geeft alleen beelden door wanneer deze in beweging is. In het docking station is de camera fysiek afgeschermd en kan de drone dus geen opnamen maken. Bovendien maakt de drone flink wat geluid, zodat je het gauw genoeg hoort als de drone actief is.”

Prijs en verkrijgbaarheid

De drone gaat 249 dollar kosten en zal aanvankelijk alleen in de VS te koop zijn. De home security drone komt naar verwachting begin 2021 op de markt. Niet duidelijk is nog wanneer de Ring Always Home Cam naar Europa komt.

Omdat de drone in principe alleen binnenshuis vliegt, heb je als eigenaar niet te maken met strenge droneregelgeving die normaal gesproken van toepassing is.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier