‘Mavic Mini 2 krijgt verbeterde 4K camera’

Er gaan geruchten dat DJI op vrij korte termijn een opvolger van de populaire Mavic Mini drone op de markt wil gaan brengen. De Mavic Mini 2 zou er vooral qua cameraprestaties op vooruit gaan. Naar verluidt zou de nieuwe minidrone in 4K kunnen filmen. Mogelijk zou de Mavic Mini 2 nog dit jaar op de markt komen.

Oprichter ‘haat’ videokwaliteit

Volgens een bron van de Amerikaanse blog DroneXL zou DJI-oprichter Frank Wang niet tevreden zijn over de videokwaliteit van de Mavic Mini. Hij zou de kwaliteit zelfs ‘haten’, volgens de bron. De huidige Mavic Mini filmt in maximaal 2,7K kwaliteit. Problematischer is de zeer beperkte bitrate, van slechts 40 Mbps. Daardoor wordt het beeld al gauw ‘moddering’, alhoewel geoefende filmers best goede beelden uit de sensor weten te persen.

Aanvankelijk werd er gesproken over een upgrade van de oorspronkelijke Mavic Mini, een versie 1.5 zou je kunnen zeggen. Maar volgens de bron zou er 80% kans zijn dat DJI met een Mavic Mini 2 komt, met een verbeterde 4K camera, mogelijk nog dit jaar.

De Mavic Mini is erg populair bij beginnende dronevliegers. Door het lage gewicht van net geen 250 gram is de drone ook extra interessant met de komende Europese regelgeving in het achterhoofd. De drone valt namelijk in Open subcategorie A1, wat betekent dat je er bijna overal mee kunt vliegen (uitgezonderd de gebruikelijke no-fly zones rondom vliegvelden en helihavens).

Action 2, Pocket 2, Mavic 3

Andere producten waar over gespeculeerd wordt betreffen de DJI Osmo Action 2 and Osmo Pocket 2. Daarnaast is er nog altijd sprake van een opvolger van de Mavic 2, in de vorm van de Mavic 3. Maar mogelijk dat de  coronacrisis en het anti-DJI sentiment vanuit de regering-Trump roet in het eten gooien.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier