Video

Kijken: droneshow met 2.198 drones goed voor nieuw wereldrecord

Als je tegenwoordig écht wilt meetellen in de wereld van de droneshows moet je minstens tweeduizend drones oplaten. In 2018 liet Intel al zoveel drones tegelijk vliegen. Maar zelfs dat aantal kan overtroffen worden, bewijst een recente droneshow die het firmanent boven de Russische stad St. Petersburg opluisterde. De show werd georganiseerd ter herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden.

2.198 drones

Voor de drone lichtshow werden maar liefst 2.198 drones de lucht in gestuurd (waarschijnlijk moesten dat er 2.200 zijn, maar bleven 2 drones aan de grond staan). Doordat iedere drone voorzien is van een meerkleurenled kunnen patronen en figuren in alle kleuren van de regenboog worden vertoond. In totaal duurde de show ruim 10 minuten. Onderstaande video geeft een aantal highlights van de show weer:

Volledige show

Het is ook mogelijk om de show in zijn geheel terug te kijken, dankzij iemand in het publiek die het spektakel met zijn camera filmde.

Nieuw wereldrecord

Het aantal van 2.198 drones simultaan in de lucht is goed voor een nieuw wereldrecord. Het vorige record stamt uit juli 2018, toen Intel ruim 2.000 drones opliet.

Ook in Nederland worden er af en toe droneshows gegeven. De eerste keer vond dat plaats boven het IJ in Amsterdam, met een paar honderd drones. Een tweede show werd dit voorjaar gegeven bij de Erasmusbrug in Rotterdam, ter gelegenheid van bevrijdingsdag. Recent vond op Scheveningen een derde droneshow plaats, waarbij 100 drones de lucht versierden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier