Video

Kijken: prijswinnende FPV dronebeelden van Mont Saint-Michel

Het kenmerkende eilandje Mont Saint-Michel voor de kust van Normandie is al vaak onderwerp geweest van dronevideo’s. De Franse FPV dronepiloot Benoit Finck greep de lockdown aan om zijn FPV drone door en over de middeleeuwse gebouwen op het eiland te laten scheren. Het resultaat is verbluffend te noemen: het lijkt af en toe meer op een computergame dan op een echte opname.

GoPro Award

Normaal gesproken is het niet toegestaan om met drones in de buurt van Mont Saint-Michel te vliegen. Maar na overleg met Le Centre des Monuments Nationaux en het stadsbestuur kreeg Finck toch toestemming om er rond te vliegen met zijn FPV drone. Het scheelt dat het eiland momenteel als gevolg van de coronamaatregelen amper toeristen trekt.

Finck gebruikte een GoPro Hero 8 om de opnamen te maken. De beelden werden nadien gestabiliseerd met ReelSteady. De beelden bleven niet onopgemerkt bij GoPro, en Finck ontving dan ook een GoPro Award voor zijn dronevideo. Wil je meer video’s zien van Finck? Check dan zijn Instagramaccount.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier