FCC-productregistratie bevestigt komst DJI Mavic Mini 2

DJI’s aankomende drone betreft vrijwel zeker de Mavic Mini 2. Dat blijkt uit een nieuwe FCC-productregistratie. Qua ontwerp zal de nieuwe Mavic Mini niet veel afwijken van zijn voorganger. Wel krijgt de camera een update qua specs: deze zal vrijwel zeker kunnen filmen in 4K. Nieuw is de toevoeging van Bluetooth-connectiviteit, maar het is nog niet duidelijk waarvoor dat is.

FCC-registratie

Ieder product dat elektronica bevat moet in de VS aangemeld en getest worden bij de Federal Communications Commission (FCC), het Amerikaanse equivalent van Agentschap Telecom. De instantie controleert of het product voldoet aan de richtlijnen voor radiostraling. Pas nadat de FCC goedkeuring heeft afgegeven, mag het product op de markt verschijnen.

Een leuke bijkomstigheid van deze werkwijze is dat alle producten in een online database terug te vinden zijn. Ook producten die nog niet op de markt zijn verschenen, maar al wel in het testproces zitten. Op die manier zijn met slim zoekwerk vaak aankomende producten van bekende fabrikanten te herleiden. Zo ook in het geval van de Mavic Mini 2, ontdekte twitteraar OsitalV.

Mavic Mini 2

In dit geval gaat het om een ‘Camera Drone’ die bij de FCC is geregistreerd onder de code MT2PD (de Mavic Mini 1 had als code MT1SD25). De registratie gaat vergezeld door een schematische tekening die aangeeft waar het FCC-label aangebracht dient te worden door de fabrikant. Daaruit valt af te leiden dat de Mavic Mini 2 hetzelfde batterijcompartiment krijgt als de eerste Mavic Mini. Maar in plaats van een microUSB connector krijgt de Mavic Mini 2 een USB-C aansluiting.

De Mavic Mini 2 kan zowel via 2,4 als 5,8 GHz aangestuurd worden. De vliegduur wordt mogelijk iets langer, want de nieuwe accu heeft een iets grotere capaciteit (50 mAh meer).

Bluetooth LE en 4K camera

Ook nieuw is de toevoeging van Bluetooth Low Energy (BLE). Dat zou kunnen betekenen dat de Mavic Mini 2 ook op korte afstand met alleen een smartphone bediend kan worden. Een andere verklaring is dat Bluetooth kan worden gebruikt om snel bestanden over te sturen van drone naar telefoon.

De productregistratie zegt niets over de camera. Maar volgens een Russische bron zou de camera kunnen filmen in 4K (tegenover 2,7K bij de eerste Mavic Mini) en fotograferen in 12 megapixels. Dat is in lijn met eerdere geruchten over de Mavic Mini 2.

Een screenshot van een vermelding op een Russiche website (via MavicPilots.com)

<250 gram

Onze verwachting is dat de Mavic Mini 2 qua gewicht onder de 250 gram blijft. Daarmee valt de drone vanaf komend jaar in de Open subcategorie A1. Een opleiding is vanwege het lage gewicht niet verplicht, wel moet de eigenaar zich even registreren als dronepiloot.

Over verkoopprijzen is nog niets bekend, maar het zou ons verbazen als de Mavic Mini 2 veel duurder wordt dat de eerste Mavic Mini. De drone ligt waarschijnlijk dit jaar nog in de winkels.

De Mavic Mini 1 werd in korte tijd één van DJI’s meest populaire drones.
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier