Gerucht

Osmo Pocket 2 van DJI krijgt verbeterde camera en optie voor draadloze microfoon

Dronemaker DJI zal binnenkort de opvolger van de Osmo Pocket aankondigen, de DJI Pocket 2. Inmiddels zijn er al productafbeeldingen uitgelekt, waaruit valt af te leiden dat de nieuwe handcamera waarschijnlijk beschikt over dezelfde sensor als de Mavic Air 2. Ook komt DJI naar het zich laat aanzien met een draadloze microfoon voor de Pocket 2.

DJI Pocket 2

De Pocket 2, zoals de camera zal gaan heten, is de opvolger van de originele Osmo Pocket die het bedrijf eind 2018 uitbracht. Het gaat om een zeer compacte gimbalgestabiliseerde camera, gericht op vloggers, travel video makers en journalisten. Naast videobeelden kun je met de camera ook (panorama)foto’s en motion lapse opnamen maken.

De Osmo Pocket bleek een leuke toevoeging voor mensen die naast hun dronebeelden ook mooi gestabiliseerde grondopnamen willen maken, zonder heel veel geld te investeren in een camera met losse gimbal. Dankzij het supercompacte formaat van de Osmo Pocket kun je de camera letterlijk altijd bij je dragen.

DJI zelf heeft alleen nog maar een teaser online gezet, voor de aankondiging op 20 oktober. Maar inmiddels zijn alle specs en productfoto’s al uitgelekt. Nog steeds is de gadget uiterst handzaam, en de form factor is in grote lijnen hetzelfde. Gebleven is het kleine display waarop je een preview krijgt van wat je filmt of fotografeert. Dat is handig, want je hoeft op die manier niet steeds je mobiele telefoon tevoorschijn te halen om te kijken wat je filmt of de settings te veranderen.

Verbeterde camera

Nieuw is de toevoeging van een kleine joystick, waarmee je de camera kunt laten pannen of tilten. Ook is er een extra button toegevoegd waarvan je waarschijnlijk zelf de functie kunt instellen. Het lijkt er verder op dat DJI een draadloze microfoon zal lanceren die je kunt gebruiken in combinatie met de Pocket 2. Daarmee wordt de camera een stuk interessanter voor interview- en vlogdoeleinden.

De belangrijkste update zit ‘m waarschijnlijk in de cameramodule. Het heeft er alle schijn van dat DJI de 1/2.3” sensor van de eerste Osmo Pocket heeft ingewisseld voor de 1/2” sensor die ook in de Mavic Air 2 is toegepast. Dat betekent een hogere lichtgevoeligheid, de mogelijkheid om digitaal in te zoomen, en hogere framerates.

Aankondiging

Op 20 oktober zal DJI het nieuwe product aankondigen. Het motto van de teaservideo is deze keer ‘Capture Magic at Hand’.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier