DJI introduceert Pocket 2: grotere sensor, 8x zoom, ActiveTrack 3.0

Zoals verwacht heeft DJI een opvolger van de Osmo Pocket gelanceerd, de DJI Pocket 2. De camera lijkt qua ontwerp veel op zijn voorganger, maar heeft naast een grotere sensor met mogelijkheid tot 8x zoom ook een verbeterde microfoon met ondersteuning voor directioneel geluid en een nieuwe versie van ActiveTrack aan boord.

4K 60 fps, HDR video, tot 8x zoom

Met de Pocket 2 richt DJI zich op ultramobiele contentmakers, die vanuit de hand vloeiende videobeelden willen maken. De camera beschikt daarvoor over een drieassige gimbal, met een sensor die kan filmen in 4K bij 60 frames per seconde. Ook is het mogelijk om in HDR te filmen. Nieuw is de mogelijkheid om tot 8x in te zoomen, digitaal weliswaar.

Dankzij de Sony IMX686-sensor kan de Pocket 2 foto’s maken met een resolutie van 64 megapixels. Geluidsopnamen worden nu in stereo en met ruimtelijke informatie vastgelegd, dankzij de vier ingebouwde microfoons. Het focusgebied van de geluidsopname verschuift met de kijkrichting van de camera. Dat heet ook wel directionele audio.

Net zoals de eerste Osmo Pocket is het ook met de Pocket 2 mogelijk om timelapse-opnamen te maken. Daarbij kan de camera ook langzaam draaien, voor een motionlapse-effect. En dankzij ActiveTrack 3.0 is de camera beter dan zijn voorganger in staat om automatisch onderwerpen en mensen in beeld te houden. Het is mogelijk om de DJI Pocket 2 aan een smartphone te koppelen, maar dankzij het ingebouwde display kun je de camera ook stand-alone gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Pocket 2 kost € 369 en kan via de DJI Store besteld worden. De Creator Combo bevat ook een hele reeks accessoires, waaronder een draadloze microfoon, een tripod standaard en een opzetlens waarmee de beeldhoek vergroot kan worden. Deze set kost € 509.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier