Pro

EHang presenteert cargodrone met laadvermogen van 200 kg

Het Chinese bedrijf EHang – bekend van de elektrische luchttaxi’s – heeft een vrachtversie aangekondigd van de EHang 216 autonomous aerial vehicle (AAV). De  EHang 216L heavy-lift multirotor drone is in staat om ladingen tot 200 kg te vervoeren. Het systeem moet vrachtvervoer door de lucht op de korte en middellange afstand mogelijk maken in zowel landelijke als stedelijke omgevingen.

Punt-tot-punt luchttransport

Volgens een persbericht kan de EHang 216L heavy-lift drone payloads tot 200 kg vervoeren. Daartoe beschikt de drone over acht armen en zestien moten met propellers. De vliegveiligheid wordt gegarandeerd door de nodige redundantie in de aandrijving. Het systeem is in staat om zelfstandig te vliegen.

Volgens EHang biedt de cargodrone diverse commerciële mogelijkheden voor logistieke toepassingen die frequente punt-tot-punt verplaatsingen door de lucht vereisen. Denk aan het bevoorraden van offshore-boorplatforms, het overvliegen van spoedeisende goederen tijdens rampsituaties en het vervoeren van landbouwgoederen naar lastig te bereiken locaties.

Lagere emissies dan grondtransport

“Met de EHang 216L spelen we in op de vraag naar AAV’s voor zwaar transport voor luchtlogistiek op korte tot middellange afstand,” stelt EHang-oprichter en CEO Hu Huazhi. “Met toenemende ladingen en vliegafstanden wordt verwacht dat luchtlogistiek een van de eerste commerciële toepassingen van AAV’s zal zijn, aangezien het een hogere efficiëntie heeft maar lagere emissies dan het conventionele grondtransport.”

Voorlopig zal de EHang 216L echter nog niet in Europa kunnen rondvliegen. Daarvoor moeten eerst de operationele randvoorwaarden die gesteld worden aan drones in de Certified categorie verder uitgewerkt worden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier