Nieuws

Wederom nieuw wereldrecord voor droneshow met ruim 3.000 drones

Het vorige record voor de grootste droneshow ter wereld heeft niet lang stand gehouden. Het Chinese bedrijf Shenzhen Damoda Intelligent Control Technology voerde onlangs een show uit met 3.051 drones, goed voor een nieuw Guinness World Record. Dat zijn er ruim 800 meer dan bij het vorige record. Vooral de scène waarin je de drones ziet opstijgen is spectaculair.

3.051 drones

De recordpoging werd ondernomen op 20 september 2020, en werd gadegeslagen door officials van Guinness World Record. De officiële titel die de organisatie verkreeg is die voor ‘meeste onbemande luchtvaartuigen gelijktijdig in de lucht’.  Het vorige record werd begin september van dit jaar neergezet tijdens een droneshow in Rusland. Toen vlogen er 2.198 drones tegelijk rond. Het record daar weer voor (met 2.066 drones) stamt uit 2018, en stond op naam van Intel.

Tijdens de show werden door de ruim drieduizend drones diverse complexe figuren getoond, waaronder de Tiangong-1 marsrover, het Beidou satellietsysteem en China’s aankomende space station. Daarmee wilde de organisatie een ode brengen aan het Chinese ruimtevaartprogramma.

Dronezwermen

Damoda Intelligent Control Technology is een bedrijf dat zich specialiseert in toepassingen van dronezwermen, met indoor en outdoor droneshows als voornaamste product. De outdoor drones die het bedrijf heeft ontwikkeld kunnen maximaal 25 minuten vliegen. De drones kunnen tot windkracht 4 worden ingezet. Naast lichtgevende showdrones heeft het bedrijf ook drones met rookbommen en vuurwerk aan boord in het assortiment.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier