Kijken: deze 4K aerial video werd in zijn geheel opgenomen met de iPhone 12 Pro

Geen idee hoe het met jou zit, maar op Dronewatch HQ is de lancering van de iPhone 12 Pro niet geheel onopgemerkt voorbij gegaan. Het grote en lichtsterke scherm van Apple’s nieuwe smartphone doet het immers ook niet verkeerd als display voor op de dronecontroller. En wat blijkt: vanuit een helikopter kun je met de iPhone 12 Pro opnamen maken die qua kwaliteit niet onderdoen voor die van de betere drones.

4K luchtfilm

Toby Harriman is een gerenommeerde aerial fotograaf en videomaker uit San Francisco. Voor zijn videoproducties zet Harriman niet alleen drones in, maar filmt hij ook regelmatig vanuit vliegtuigen en helikopters.

In 2016 kwam hij op het idee om een 4K luchtfilm te maken met de eerste iPhone die deze resolutie ondersteunde, de iPhone 6s. Kort voor de lancering van de iPhone 12 Pro stelde Apple hem een pre-productiemodel ter beschikking, met het idee om wederom een aantal mooie luchtopnamen te maken. Dat ging buitengewoon goed, zoals je in onderstaande video kunt zien. Voor de beeldstabilisatie werd een Osmo Mobile van DJI ingezet.

HDR video

“Ik heb deze film gemaakt met de ingebouwde HDR-videomodus, zonder gebruik te maken van apps van derden. Alles is opgenomen in 4K 60 fps of 4K 24 fps. Bewerkt in Adobe Premiere. Ik hield tijdens het exporteren vast aan mijn gebruikelijke workflow. Ik hoop binnenkort ook een HDR-versie te exporteren.”

(via PetaPixel)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Kijken: deze 4K aerial video werd in zijn geheel opgenomen met de iPhone 12 Pro

 • 26 oktober 2020 om 21:01
  Permalink

  Kun je mij uitleggen hoe ik 4K video’s van mijn iPhone kan exporteren naar de computer?

  Via usb kabel lukt het niet, dan verbreekt de verbinding telkens. En via iCloud website is de kwaliteit dramatisch..

  Ik hoop dat je mij kan helpen.

  Groeten
  Leroy

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier