EvenementPro

Amsterdam Drone Week vindt dit jaar geheel online plaats

Van 1 tot en met 3 december is Amsterdam voor het derde achtereenvolgende jaar het epicentrum van de wereldwijde drone-industrie. Althans, in cyberspace dit keer. ADW Hybrid 2020 zal helemaal online plaatsvinden voor zowel bezoekers als partners. Via een intelligente matchmakingtool worden bezoekers, partners en sprekers aan elkaar gekoppeld en kunnen zij gemakkelijke online met elkaar afspreken tijdens het event.

100 sprekers van over de hele wereld

Tijdens ADW Hybrid kijkt, luistert en discussieert het wereldwijde UAM-ecosysteem mee met meer dan 100 sprekers van over de hele wereld. De onderwerpen die drie dagen lang op de agenda staan zijn Urban Air Mobility, Wet- en regelgeving, Veiligheid en beveiliging, Technologie en innovatie en Geïntegreerde luchtruimen.

Op de ‘ADW Mainstage’ worden vanuit de studio’s in RAI Amsterdam keynote speeches, live interviews en paneldiscussies uitgezonden in samenwerking met partners en sprekers van EASA, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, KPN, Airbus, ENAV, EVERIS, AirMap, GSMA, NLR, Gemeente Amsterdam, Achmea, TwijnstraGudde, Embassy of Poland, Boeing and Wing. In het ‘ADW Theatre’ verzorgen partners demonstraties en presentaties over de nieuwste technieken en oplossingen en vanuit de ‘ADW Break Out Rooms’ worden workshops, parallelsessies, ontmoetingen en seminars uitgezonden.

Paul Riemens, CEO of RAI Amsterdam en initiator van Amsterdam Drone Week, benadrukt het belang om elkaar te blijven ontmoeten. “Als we willen bouwen aan onze toekomstige mobiliteit is samenwerking binnen het UAM-ecosystem cruciaal. Helemaal in deze uitdagende en onzekere tijden.”

Opening en highlights

Op het ‘ADW Mainstage’ wordt ADW Hybrid 2020 officieel geopend door minister van Infrastructuur en Waterstaat en ambassadeur van de Amsterdam Drone Week, Cora van Nieuwenhuizen. Patrick Ky, directeur van de Europese luchtvaartautoriteit EASA, geeft een update over de U-Space opinie en zal live in discussie gaan met Simon Hocquard, Director General van CANSO, de wereldwijde organisatie van luchtverkeersleiders, over “Wat is er nodig voor een veilig en beschermd stedelijk luchtruim”.

Dinsdag 1 december ligt de focus op het bouwen van een Europees UAM-ecosysteem. Een afvaardiging van Europese burgemeesters zal samenkomen vanuit het EU UAM Initiatief om “Het stedelijk luchtruim en de rol van steden” te bespreken.

Woensdag 2 december bespreken CANSO en GUTMA het onderwerp “Geintegreerd luchtruim”. Donderdag 3 december discussiëren de luchtvaartautoriteiten uit Europa (EASA) en Singapore (CAAS) over wereldwijde wet- en regelgeving omtrent drones. Het ultieme doel is een gezamenlijke roadmap voor een wereldwijde UAM-infrastructuur. In lijn met deze discussie zal Wing de discussie starten over “Opensource als basis voor interoperabiliteit”.

Over Amsterdam Drone Week

Amsterdam Drone Week is het wereldwijde platform voor het delen van kennis over huidige luchtoplossingen, innovaties en essentiële regelgeving. Het is de ontmoetingsplaats waar alle belangrijke spelers, groot en klein, commercieel en niet-commercieel, uit verschillende industrieën, kennisinstituten en autoriteiten, samenkomen. Centrale vraag is: hoe gaan drones integraal onderdeel uitmaken van ons luchtruim en hoe moeten we daar in stedelijk gebied op inspelen?

Voor meer informatie en tickets: www.amsterdamdroneweek.com.

(bron: persbericht)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier