Video

Kijken: drone doorkruist zwerm migrerende pelikanen

Een dronevlieger uit Israël was onlangs opnamen aan het maken met zijn nieuwe DJI Mavic Air 2, toen er iets heel bijzonders gebeurde. Vanuit de verte naderde namelijk een zwerm migrerende pelikanen. Te zien is hoe de dieren op hun gemak aan komen vliegen en rondjes blijven draaien. De drone lijkt ze niet te storen: integendeel, op een goed moment komen de dieren zelfs nieuwsgierig naderbij. Dat levert vanaf ca 2:00 zeer bijzondere beelden op.

De pelikanen komen waarschijnlijk vanuit het Balkangebied, waar ze in de zomer verblijven. Overwinteren doen de dieren in Oost-Afrika. Tijdens het migreren vliegen ze via Israël. Om energie te sparen zweven de vogels het overgrote deel van de reis op thermiek, wat het rondcirkelen verklaart.

Dat de dieren niet verstoord werden door de drone komt waarschijnlijk doordat het toestel rustig op zijn plek bleef hangen tijdens de opname. Dronepiloot Eyal Berger probeerde niet om de vogels te achtervolgen, maar keek geduldig toe hoe de pelikanen een dans lijken uit te voeren rondom de drone.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier