Nieuws

Overwinning Biden gevierd met spectaculaire droneshow

De verkiezingsoverwinning van Joe Biden is zaterdagnacht gevierd met een spectaculaire droneshow. Ademloos keken de aanstaande president en zijn vrouw naar de lichtshow, waar niet alleen honderden drones bij betrokken waren, maar ook lasers en traditioneel vuurwerk. De drones beeldden onder andere de cijfers ’46’ uit – verwijzend naar het feit dat Biden de 46e president wordt – en toonden een kaart van de Verenigde Staten.

Gesloten luchtruim

De droneshow was extra bijzonder omdat deze in een tijdelijk gesloten stuk luchtruim plaatsvond. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit had in verband met de veiligheid namelijk een no-flyzone ingesteld rondom het woonhuis van de nieuw gekozen president. Toch kreeg de organisator van de show – het bedrijf Verge Aero – het voor elkaar om een uitzondering op het vliegverbod te regelen.

De show wordt door diverse drone-experts gezien als een goed teken voor de dronesector. Niet alleen zagen miljoen Amerikanen hoe drones op een positieve manier gebruikt kunnen worden, ook lijkt het erop dat Biden positiever tegenover drones staat dan zijn voorganger Trump, wiens regering onder andere een verbod uitvaardigde op het gebruik van in het buitenland gefabriceerde drones ten behoeve van overheidstaken.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier