Handig: alle specs van de populairste DJI drones in één overzicht

Wie voor het eerst een nieuwe of tweedehands Phantom 4 of Mavic-serie drone van DJI gaat kopen ziet al snel door de bomen het bos niet meer. DJI heeft namelijk zoveel verschillende modellen uitgebracht, dat het lastig is om een goed overzicht te krijgen van de verschillende specificaties. Dronepiloot Ronald Verhoog maakte daarom een handig vergelijkingsoverzicht.

Specificaties en features vergelijken

In de tabel zijn de belangrijkste specificaties en features van een heel aantal drones van DJI op een rijtje gezet. Het gaat om alle drones uit de Mavic-serie (waaronder de nieuwe Mavic Air 2 en Mini 2) en om de Phantom 4 en Phantom 4 Pro.

Gewicht, vliegtijd, maximumsnelheid, videoresolutie, fotomodi, framerates: alles wat je maar wilt weten als je een nieuwe drone gaat kopen kun je eenvoudig per model in de tabel opzoeken. Features die eruit springen zijn rood gemarkeerd. Opvallend is dat de Mavic Air 2 de meeste mogelijkheden biedt (wat geheel in lijn is met onze review van deze drone).

Alle specs vergeleken (klik voor vergroting)

Aanleiding

Ronald is lid van diverse dronegerelateerde Facebookgroepen, waaronder die voor Dronefotografie en -video. Daar ontstond het idee voor de tabel. “Mij viel op dat mensen in de verschillende groepen vaak om specs vragen van drones, om daar hun aankoop op te baseren. Daarom leek het mij leuk een vergelijkingsoverzicht te maken en bij te houden. Handig om naast je computer te hebben en even snel iets op te zoeken! Bij aankoop kun je je focussen op de specs die je nodig hebt.”

De passie voor drones begon bij Ronald in 2015. “Ik kwam in dienst bij de Media Markt Emmen op de afdeling fotografie. Daar kreeg ik de afdeling drones onder mijn hoede. Die was volop in ontwikkeling! We hadden daar een tent om in te vliegen en gaven wekelijks dronedemonstraties. Ik kreeg een DJI Phantom 1 mee om te oefenen, maar die crashte al vrij snel tegen een boom en viel toen in het water. Ik heb daar veel van geleerd en het was ook gelijk mijn laatste crash. Later heb ik nog een Phantom 2 Vision+ en Phantom 3 Advanced gekocht.”

‘Mavic Air 2 echt een aanrader’

Op dit moment heeft Ronald nog ‘maar’ twee drones in bezit. “Op dit moment bezit ik alleen nog de Phantom 4 Pro+ en de nieuwe Mavic Air 2 met Smart Controller. Beide drones bevallen uitstekend. Vooral de Mavic Air 2 vind ik echt een aanrader, zeker in combinatie met de Smart Controller! Ik vlieg daar zeker het meeste mee vanwege de kwaliteit en handelbaarheid.”

Nu nog gebruikt Ronald zijn drones het meest voor fotografie, maar daar komt verandering in: “Mijn focus ligt voornamelijk op fotografie, en dan met name op Duitse kastelen, natuur en cruiseschepen in Papenburg. Op dit moment wil ik mij ook op videogebied verder ontwikkelen. Daar zal mijn focus op liggen de komende tijd.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

8 gedachten over “Handig: alle specs van de populairste DJI drones in één overzicht

 • 16 november 2020 om 14:25
  Permalink

  Hoi Wiebe,

  De Mavic 2 Zoom heeft een 12 MP 1/2.3” CMOS Sensor niet een 20 MP 😉

  Beantwoorden
  • Avatar foto
   16 november 2020 om 15:40
   Permalink

   Heb het doorgegeven aan de maker van het overzicht; er komt een nieuwe versie aan!

   Beantwoorden
 • 16 november 2020 om 16:32
  Permalink

  Er staan wel meer fouten in de sheet:

  1: Live view is 1080p voor Mavic 2 Pro/Zoom en Air 2
  2: OccuSync 2 range Mavic 2 Pro/Zoom is gelijk aan Air 2 na fw update

  Verder mooi overzicht!

  Beantwoorden
  • 16 november 2020 om 17:27
   Permalink

   Waarschijnlijk heb je een oude versie voor je William van Beek. De live views Mavic 2/air 2 en color profile van de mini 2 staan goed in het laatste overzicht. De Ocusync 2 range ga ik niet aanpassen zolang DJI op de site van DJI het niet aanpast. Ik ga uit van de gegevens zoals ze bij DJI bekend zijn.
   Bedankt voor de input!
   Ronald Verhoog (maker overzicht)

   Beantwoorden
   • 16 november 2020 om 18:14
    Permalink

    4: Mini 2 is ook een beginnersdrone.

    Ik snap je opmerking over OccuSync specs. Consumenten willen echter eerlijk vergelijken, en de range van alle OccuSync 2 drones van DJI is gelijk. Hardware is hetzelfde, en na de firmware update van de Mavic 2 heeft die ook een range van 6km (FCC 10km).

    Beantwoorden
 • 16 november 2020 om 21:33
  Permalink

  Mooie overzicht lijst , wel schokkend dat na amper 4 jaar een product al op EOL staat .
  Kan ik mijn Mavic Pro over een tijdje ook recyclen , helaas wel gewend van DJI producten 🙁

  Arno

  Beantwoorden
 • 17 november 2020 om 08:46
  Permalink

  Mooi overzicht!
  Mag ik nog een verzoekje doen? Namelijk welke lenzen fixed focus zijn (de meeste) en welke autofocus hebben (Mavic 2 Pro en Zoom dat ik even zeker weet).

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier