#advPro

Nederlands programma tijdens ADW Hybrid 2020 in teken van actieplan drones

De tweede dag van ADW Hybrid 2020 staat in het teken van het versnellen van de Nederlandse drone-initiatieven. Op woensdag 2 december komen alle Nederlandse partijen bijeen om te praten over de Nederlandse drone-agenda en het actieplan dat nodig is om ook in Nederland de toepassingen en gebruik van drones te versnellen. Deze dag is een initiatief van de ADW in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, KPN, de Gemeente Amsterdam en de leden van de Dutch Drone Delta. Doel van de dag is om samen een actieplan op te stellen voor Nederland. De dag is opgedeeld in drie deelsessies.

Sessie 1: Drone-roadmap voor Nederland 
(10 – 11 uur, ADW Break Out)

In de eerste sessie zal Jaco Stremler, Directeur Luchtvaart toelichting geven op de Drone Agenda die het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor ogen heeft. Publiek-private samenwerkingsverbanden en het delen van gezamenlijke initiatieven, bestaande uit experimenten, toepassingen en testlocaties door heel Nederland, komen hierbij aanbod.

Op de vraag waar de internationale kansen liggen voor de Nederlandse dronesector, buigen Wouter Asveld, projectmanager bij de gemeente Enschede en lid van het EU UAM Initiative en Ron van de Leijgraaf, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en lid ICAO RPAS Panel zich. Hierbij worden twee Nederlandse succesverhalen gedeeld op gebied van Agribusiness (Koppert Biological Systems) en verkeersmanagement.

Sessie 2: Betrouwbare digitale infrastructuur 
(12 – 13 uur, ADW Break Out)

In de middag ligt de focus op Nederlandse drone-initiatieven. Jacob Groote, Executive Vice President 5G bij KPN zet uiteen welke stappen er inmiddels gezet zijn voor een betrouwbare digitale infrastructuur. ANWB Medical Air Assistance en PostNL doen vervolgens verslag van hun eerste medical drone-testvluchten tussen Zwolle en Meppel. Gevolgd door de resultaten van de testvluchten op en rond Schiphol Airport.

Ger Baron, CTO van de gemeente Amsterdam deelt zijn visie over de kansen en mogelijkheden om publieke dronediensten te ontwikkelen voor onder meer politie en brandweer: drone as a service. Hij laat zien hoe belangrijk testen en use-cases zijn voor de opbouw en uitrol van UAM in Nederland. En dan met name om gezonde business cases te kunnen ontwikkelen en de publieke acceptatie te versnellen.

Sessie 3: Actieplan voor Nederland 14 – 15 uur, ADW Break Out

De middag wordt ingeleid door de voorzitter van de Stichting Dutch Drone Delta, Jan Willem Verkiel, werkzaam bij het Havenbedrijf Rotterdam. Verkiel zal ingaan op het belang van use-cases en testen. Hij zal een oproep doen om deze initieven nog verder te versnellen. Een panel met daarin de vertegenwoordigers van publieke en private drone-initiatieven en organen, gaat tenslotte onder leiding van Frank van Es, directeur TwynstraGudde in gesprek over de acties die noodzakelijk zijn om het drone-ecosysteem in Nederland succesvol te laten zijn in binnen- en buitenland.

Over Amsterdam Drone Week

Amsterdam Drone Week is het wereldwijde platform voor het delen van kennis over huidige luchtoplossingen, innovaties en essentiële regelgeving. Het is de ontmoetingsplaats waar alle belangrijke spelers, groot en klein, commercieel en niet-commercieel, uit verschillende industrieën, kennisinstituten en autoriteiten, samenkomen. Centrale vraag is: hoe gaan drones integraal onderdeel uitmaken van ons luchtruim en hoe moeten we daar in stedelijk gebied op inspelen? Voor meer informatie en tickets: www.amsterdamdroneweek.com.

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier