Video

Kijken: deze verbluffende dronevideo werd uitgeroepen tot beste showreel van 2020

Het is altijd leuk om te zien wat professionele drone-operators tegenwoordig uit de kast trekken als het gaat om het maken van aerial shots. Neem bijvoorbeeld het Duitse bedrijf Skynamic. Hun drone demoreel 2020 viel onlangs in de prijzen bij de virtuele zesde editie van het New York City Drone Film Festival (NYCDFF), in de categorie ‘Showreel’.

Gevlogen in talloze landen

Niet voor niets werd Skynamic in het verleden gevraagd om een commercial voor Game of Thrones op te nemen. Het bedrijf beschikt namelijk over een aantal heavy lift cinemadrones die met gemak de grootste camera’s van Red en Alexi de lucht in brengen en beschikt in diverse landen over de nodige vergunningen om met dergelijke drones te mogen vliegen. Ook zet het bedrijf regelmatig CineWhoops in. Voor dynamische grondshots wordt een RC camerabuggy uit de kast getrokken.

Skynamic werkt voor opdrachtgevers over de hele wereld. Hun drone demoreel 2020 bevat opnamen die gemaakt zijn in talloze landen, namelijk Marokko, Montenegro, Slovenië, Tanzania, Frankrijk, IJsland, Spanje, Portugal, Polen, Bolivia, Ibiza, Vietnam, Roemenië, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk, Dubai, Finland, Denemarken, Noorwegen, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Dominicaanse Republiek en Mexico.

Beste showreel

De video werd bekroond tot beste inzending in de categorie ‘Showreel’ tijdens de laatste editie van het NYCDFF. Dit festival werd onlangs voor de zesde keer plaats. Vanwege corona kon het festival helaas niet in fysieke vorm plaatsvinden, maar dat maakt de eer er wat ons betreft niet minder om.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier