Video

Kijken: verken de binnenstad van Bazel per FPV-drone

Deze week nemen we je in de rubriek ‘Kijken’ mee naar de Zwitserse stad Bazel, ook wel bekend als de culturele hoofdstad van het Alpenland. Aan weerszijden van de Rijn vind je er prachtige historische gebouwen, waaronder de 12e-eeuwse Munster van Bazel en de befaamde Marktplatz. Maar hoe kun je deze mooie stad nu beter verkennen dan vanuit de lucht, per FPV-drone?

My Basel

De opnamen voor de video ‘My Basel’ werden gemaakt door het Zwitserse mediabedrijf Aviaticfilms. Er werd speciaal toestemming gevraagd om met een FPV-drone over het centrum en diverse locaties in de stad te mogen vliegen. Met medewerking van Basler Kantonalbank en Pro Innerstadt bleek dat geen probleem.

In de woorden van de makers: “Deze zomer hebben we Bazel vanuit een buitengewoon perspectief vastgelegd. Met een FPV-drone raceten we tussen bruggen, zwierden over kerken en doken langs torens naar beneden. De technologie van de FPV-drone maakt het mogelijk adembenemende shots op te nemen en neemt je mee op een bijzondere trip door deze droomstad.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Kijken: verken de binnenstad van Bazel per FPV-drone

  • Supergaaf gedaan, wat geeft het toch gaaf beeld met een FPV drone. Ik vind het echter wel iets te snel gaan en daardoor lijkt de video meer te gaan over de prestaties van de drone, ipv over de stad Bazel.

    Hoe kan het dat hij overal bereik heeft in die straten?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier