EASA organiseert tweetal webinars over EU droneregelgeving

De Europese luchtvaartveiligheidsorganisatie EASA organiseert op 9 en 10 december een tweetal webinars met betrekking tot de Europese droneregelgeving, die op 31 december van kracht wordt. Dat is een interessant gegeven, aangezien EASA de drijvende kracht is achter de nieuwe verordening. De informatie komt dus rechtstreeks van de bron. De eerste webinar is gericht op recreatieve dronepiloten, de tweede is bedoeld voor professionals.

2x webinar

De webinars duren allebei een uur en worden gehouden in het Engels. De streams worden uitgezonden via Youtube. Het is via onderstaande links mogelijk om alvast een alert in te stellen, zodat je een seintje krijgt zodra de streams van start gaan. EASA heeft gezegd dat er ook een mogelijkheid komt om vragen te stellen, maar het is nog niet duidelijk hoe dat wordt georganiseerd.

Flying a Drone for fun – Get to know how to become a good drone pilot: 09/12/2020, 17:00 – 18:00

Flying a Drone professionally – Find out what is important for your business: 10/12/2020, 11:00 – 12:00

Meer informatie

Naast de webinars biedt EASA ook een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden en zogenaamde Easy Access Rules for Unmanned Aircraft Systems, een document waarin de regelgeving is voorzien van extra toelichting. Daarnaast heeft EASA thematische pagina’s over de Open, Specific en Certified categorieën in het leven geroepen.

Ben je op zoek naar informatie in het Nederlands? Check dan deze overzichtspagina over de EU droneregels, met links naar achtergrondartikelen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier